In een interview met De Zondag heeft Freilich het over de jongerenafdeling van de PVDA, Comac. Hij beschuldigt de organisatie van antisemitisme, en maakt een vergelijking met de praktijken in nazi-Duitsland. 'Ik lees op de website van Comac dat de banken en de media in joodse handen zijn en dat daar komaf mee gemaakt moet worden (..) Dat is een gemeenschap beschuldigen op basis van leugens. Dat is wat Hitler ook deed hé. Al wat fout liep, was de schuld van de joden', stelt de N-VA'er in het interview.

De PVDA reageerde ontzet. 'Klinkklare leugens', aldus woordvoerder Tom De Meester. De partij liet weten een klacht in te dienen tegen Freilich wegens laster en eerroof. 'De PVDA is altijd een consequente tegenstander geweest van alle vormen van racisme, antisemitisme en discriminatie.'

Maar Freilich trekt zijn dus woorden niet terug. Antisemitisme is niet alleen een probleem bij extreemrechts, maar ook bij extreemlinks, zegt hij. 'Kijk maar naar de Britse Labourpartij en Jeremy Corbyn, daar is dat overduidelijk', klinkt het. Wat de PVDA en Comac betreft, zegt Freilich over 'bewijzen' te beschikken, in de vorm van screenshots van websites en Facebook-pagina's.

In een interview met De Zondag heeft Freilich het over de jongerenafdeling van de PVDA, Comac. Hij beschuldigt de organisatie van antisemitisme, en maakt een vergelijking met de praktijken in nazi-Duitsland. 'Ik lees op de website van Comac dat de banken en de media in joodse handen zijn en dat daar komaf mee gemaakt moet worden (..) Dat is een gemeenschap beschuldigen op basis van leugens. Dat is wat Hitler ook deed hé. Al wat fout liep, was de schuld van de joden', stelt de N-VA'er in het interview. De PVDA reageerde ontzet. 'Klinkklare leugens', aldus woordvoerder Tom De Meester. De partij liet weten een klacht in te dienen tegen Freilich wegens laster en eerroof. 'De PVDA is altijd een consequente tegenstander geweest van alle vormen van racisme, antisemitisme en discriminatie.' Maar Freilich trekt zijn dus woorden niet terug. Antisemitisme is niet alleen een probleem bij extreemrechts, maar ook bij extreemlinks, zegt hij. 'Kijk maar naar de Britse Labourpartij en Jeremy Corbyn, daar is dat overduidelijk', klinkt het. Wat de PVDA en Comac betreft, zegt Freilich over 'bewijzen' te beschikken, in de vorm van screenshots van websites en Facebook-pagina's.