Burgemeester Freddy Willockx (SP.A) van Sint-Niklaas heeft dinsdag zijn ontslag aangekondigd. Schepen van Sociale Zaken Christel Geerts volgt hem op 1 juli op.

Willockx (62) kondigde al in 2008 aan dat hij de huidige legislatuur als burgemeester niet zou volmaken.

Op een persconferentie zei hij dinsdag dat hij door te stoppen zijn opvolgster de kans geeft zich te tonen.

'Als ik in 2012 zou verder doen, dan moest dat minstens voor drie jaar. Ik wilde niet tot mijn 69ste aan het ambt vasthangen. Mijn
weerstand vermindert en ik krijg soms fysiek last', zo verklaarde hij.

Willockx blijft wel politiek actief als gemeenteraadslid en
bestuurder van de haven van Antwerpen en voorzitter van Interwaas.

De minister van Staat zette in 1971 zijn eerste politieke stappen als gemeenteraadslid van Sint-Niklaas. Drie jaar later was hij er al schepen.

In 1979 werd Willockx volksvertegenwoordiger voor de toenmalige SP. Van 1989 tot 1994 was hij al eens burgemeester van Sint-Niklaas. In de jaren tachtig was hij als federaal minister bevoegd voor de PTT.

Tussen 1994 en 1999 was Willockx Europees parlementslid, waarna hij twee jaar regeringscommissaris voor de dioxineproblematiek was. In 2001 werd hij opnieuw burgemeester van Sint-Niklaas.

Zijn opvolgster Christel Geerts (48) is in Sint-Niklaas schepen van Welzijn en Sociaal Beleid, Welzijn op het Werk, Kinderopvang en Stedelijk Basisonderwijs.

Geerts is deeltijds professor gerontologie aan de VUB. Tussen 2003 en 2007 zetelde ze in de Senaat.

Burgemeester Freddy Willockx (SP.A) van Sint-Niklaas heeft dinsdag zijn ontslag aangekondigd. Schepen van Sociale Zaken Christel Geerts volgt hem op 1 juli op.Willockx (62) kondigde al in 2008 aan dat hij de huidige legislatuur als burgemeester niet zou volmaken.Op een persconferentie zei hij dinsdag dat hij door te stoppen zijn opvolgster de kans geeft zich te tonen. 'Als ik in 2012 zou verder doen, dan moest dat minstens voor drie jaar. Ik wilde niet tot mijn 69ste aan het ambt vasthangen. Mijn weerstand vermindert en ik krijg soms fysiek last', zo verklaarde hij.Willockx blijft wel politiek actief als gemeenteraadslid en bestuurder van de haven van Antwerpen en voorzitter van Interwaas.De minister van Staat zette in 1971 zijn eerste politieke stappen als gemeenteraadslid van Sint-Niklaas. Drie jaar later was hij er al schepen. In 1979 werd Willockx volksvertegenwoordiger voor de toenmalige SP. Van 1989 tot 1994 was hij al eens burgemeester van Sint-Niklaas. In de jaren tachtig was hij als federaal minister bevoegd voor de PTT. Tussen 1994 en 1999 was Willockx Europees parlementslid, waarna hij twee jaar regeringscommissaris voor de dioxineproblematiek was. In 2001 werd hij opnieuw burgemeester van Sint-Niklaas. Zijn opvolgster Christel Geerts (48) is in Sint-Niklaas schepen van Welzijn en Sociaal Beleid, Welzijn op het Werk, Kinderopvang en Stedelijk Basisonderwijs.Geerts is deeltijds professor gerontologie aan de VUB. Tussen 2003 en 2007 zetelde ze in de Senaat.