Meteen na de verkiezingen hebben de Franstalige politici in ogen van Vanlouwe wel degelijk bereidheid getoond om een belangrijke staatshervorming uit te tekenen. Die bereidwillige houding lijkt intussen echter volledig weggeëbd, aldus de N-VA-senator.

Dat verwijt was echter niet naar de zin van cdH-voorzitster Joëlle Milquet, die Vanlouwe ervan beschuldigde de burgers te bedriegen. "Gaan zeggen dat de Franstaligen niets op tafel leggen, dat is de publieke opinie voorliegen", zei ze, verwijzend naar de "aanzienlijke" bevoegdheidsoverdrachten waarmee de Franstaligen volgens haar al hebben ingestemd.

Ook PS-vicepremier Laurette Onkelinx vroeg de N-VA "om de Franstalige toegevingen niet continu te minimaliseren". "Wanneer jullie zeggen dat het om 'kabouterpasjes' gaat, dan is dat wat misprijzend, is het niet", wierp ze op, verwijzend naar de befaamde uitspraken van voorzitter Bart De Wever.

Staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) liet evenwel verstaan dat het niet enkel de N-VA is die meer verwacht. Hij bevestigde dat de standpunten van de Franstaligen ook voor zijn partij niet ver genoeg gaan. "De posities zijn onvoldoende om in het noorden op instemming te kunnen rekenen", merkte de CD&V'er op. (Belga)

Meteen na de verkiezingen hebben de Franstalige politici in ogen van Vanlouwe wel degelijk bereidheid getoond om een belangrijke staatshervorming uit te tekenen. Die bereidwillige houding lijkt intussen echter volledig weggeëbd, aldus de N-VA-senator. Dat verwijt was echter niet naar de zin van cdH-voorzitster Joëlle Milquet, die Vanlouwe ervan beschuldigde de burgers te bedriegen. "Gaan zeggen dat de Franstaligen niets op tafel leggen, dat is de publieke opinie voorliegen", zei ze, verwijzend naar de "aanzienlijke" bevoegdheidsoverdrachten waarmee de Franstaligen volgens haar al hebben ingestemd. Ook PS-vicepremier Laurette Onkelinx vroeg de N-VA "om de Franstalige toegevingen niet continu te minimaliseren". "Wanneer jullie zeggen dat het om 'kabouterpasjes' gaat, dan is dat wat misprijzend, is het niet", wierp ze op, verwijzend naar de befaamde uitspraken van voorzitter Bart De Wever. Staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) liet evenwel verstaan dat het niet enkel de N-VA is die meer verwacht. Hij bevestigde dat de standpunten van de Franstaligen ook voor zijn partij niet ver genoeg gaan. "De posities zijn onvoldoende om in het noorden op instemming te kunnen rekenen", merkte de CD&V'er op. (Belga)