Dat zei Vincent Reuter van de werkgeversorganisatie Union Wallonne des Entreprises (UWE) - de Waalse tegenhanger van Unizo, zeg maar - in het VRT-radioprogramma 'Bonus'.

Geen liberalen

De voorbije dagen zijn vooral de regionale regeringen in een stroomversnelling gekomen, en daar staan de liberalen buitenspel. PS en CDH kondigden donderdag aan dat ze samen regeringen vormen in Wallonië en Brussel. In Brussel nemen ze er het FDF bij. Een dag later maakten N-VA en CD&V bekend dat ze dinsdag, onmiddellijk na het Pinksterweekend, starten met de onderhandelingen voor de vorming van een Vlaamse regering.

Hefbomen

Hoe het verder moet op federaal niveau, is niet direct duidelijk. De Franstalige werkgevers hopen daar in elk geval op de MR, aldus Vincent Reuter.

'Wat ik weet is dat twee belangrijke hefbomen wat de economische ontwikkeling betreft in handen zijn van de federale regering: de vennootschapsbelasting en de arbeidskost.'

'Wij hopen dat een federale regering snel zal kunnen gevormd worden en dat die de nodige maatregelen zal nemen om onze competitiviteit te verbeteren. Het zou beter zijn als de MR daar bij zou zijn,' aldus Reuter.

Lees ook de opinie van Alexander Casier: 'Wat heeft MR nog te verliezen?'

Dat zei Vincent Reuter van de werkgeversorganisatie Union Wallonne des Entreprises (UWE) - de Waalse tegenhanger van Unizo, zeg maar - in het VRT-radioprogramma 'Bonus'.Geen liberalenDe voorbije dagen zijn vooral de regionale regeringen in een stroomversnelling gekomen, en daar staan de liberalen buitenspel. PS en CDH kondigden donderdag aan dat ze samen regeringen vormen in Wallonië en Brussel. In Brussel nemen ze er het FDF bij. Een dag later maakten N-VA en CD&V bekend dat ze dinsdag, onmiddellijk na het Pinksterweekend, starten met de onderhandelingen voor de vorming van een Vlaamse regering.HefbomenHoe het verder moet op federaal niveau, is niet direct duidelijk. De Franstalige werkgevers hopen daar in elk geval op de MR, aldus Vincent Reuter. 'Wat ik weet is dat twee belangrijke hefbomen wat de economische ontwikkeling betreft in handen zijn van de federale regering: de vennootschapsbelasting en de arbeidskost.' 'Wij hopen dat een federale regering snel zal kunnen gevormd worden en dat die de nodige maatregelen zal nemen om onze competitiviteit te verbeteren. Het zou beter zijn als de MR daar bij zou zijn,' aldus Reuter.Lees ook de opinie van Alexander Casier: 'Wat heeft MR nog te verliezen?'