Eerder deze week kwam het in Vilvoorde tot rellen nadat de politie de identiteit controleerde van een allochtoon die een sjaal voor zijn gezicht droeg. Bij schermutselingen raakten drie politieagenten gewond. Elf auto's werden beschadigd. Twee mannen werden onderschept terwijl ze rondliepen met molotovcocktails.

Na de incidenten werden zes amokmakers opgepakt. Het parket vroeg hun aanhouding. De zes eisten dat hun zaak werd behandeld door een Franstalige onderzoeksrechter en die liet hen vrij.

'Dit loopt de spuigaten uit,' zei Marc Van Asch (CD&V), burgemeester van Vilvoorde in De Ochtend . 'Dit is een schande. Onaanvaardbaar. Het is lachen met de agenten die dagelijks instaan voor de ordehandhaving. Dit is nog maar eens het bewijs dat de splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde voor onze regio absoluut noodzakelijk is.'Volgens de Brusselse rechtbankvoorzitter Luc Hennard zullen problemen als deze ook blijven bestaan na de gerechtelijke spliting van BHV. 'De vermoedelijke daders kiezen hier voor rechtsbedeling in hun eigen taal. Dat is de wet. Daar zal de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde niets aan veranderen.' (EE)

Eerder deze week kwam het in Vilvoorde tot rellen nadat de politie de identiteit controleerde van een allochtoon die een sjaal voor zijn gezicht droeg. Bij schermutselingen raakten drie politieagenten gewond. Elf auto's werden beschadigd. Twee mannen werden onderschept terwijl ze rondliepen met molotovcocktails. Na de incidenten werden zes amokmakers opgepakt. Het parket vroeg hun aanhouding. De zes eisten dat hun zaak werd behandeld door een Franstalige onderzoeksrechter en die liet hen vrij. 'Dit loopt de spuigaten uit,' zei Marc Van Asch (CD&V), burgemeester van Vilvoorde in De Ochtend . 'Dit is een schande. Onaanvaardbaar. Het is lachen met de agenten die dagelijks instaan voor de ordehandhaving. Dit is nog maar eens het bewijs dat de splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde voor onze regio absoluut noodzakelijk is.'Volgens de Brusselse rechtbankvoorzitter Luc Hennard zullen problemen als deze ook blijven bestaan na de gerechtelijke spliting van BHV. 'De vermoedelijke daders kiezen hier voor rechtsbedeling in hun eigen taal. Dat is de wet. Daar zal de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde niets aan veranderen.' (EE)