Frank Vanhecke stapt uit de politiek. Dat heeft hij gezegd in het VRT-programma Villa Politica. Sinds zijn ontslag bij Vlaams Belang in 2011 zetelde hij als onafhankelijke in het Europees Parlement.

Vanhecke zet na de verkiezingen van 2014 een punt achter zijn 20-jarige politieke carrière. Met zijn verklaring weerspreekt hij ook de speculaties over een overstap naar N-VA.

"Ik heb twee jaar geleden om zeer principiële redenen ontslag genomen bij Vlaams Belang", zei Vanhecke in Villa Politica. "Ik ben partijloze. En de consequentie daarvan is dat ik geen plaats meer heb bij de kieslijsten."

Nuttige Vlaams-nationale stem

De ex-Vlaams Belanger benadrukt dat zijn hart en verstand op dit ogenblik bij N-VA liggen, maar dat een overstap niet aan de orde is. Tijdens het vraaggesprek noemde hij een stem voor Bart De Wever 'een nuttige Vlaams-nationale stem'.

Vanhecke wil wel aan politiek blijven doen zonder mandaat. Hij zegt dat hij een actieve rol wil spelen binnen de Vlaamse Beweging. Desgevraagd wilde Vanhecke niets kwijt over de samenstelling van de kieslijsten bij Vlaams Belang. (YD)

Frank Vanhecke stapt uit de politiek. Dat heeft hij gezegd in het VRT-programma Villa Politica. Sinds zijn ontslag bij Vlaams Belang in 2011 zetelde hij als onafhankelijke in het Europees Parlement.Vanhecke zet na de verkiezingen van 2014 een punt achter zijn 20-jarige politieke carrière. Met zijn verklaring weerspreekt hij ook de speculaties over een overstap naar N-VA."Ik heb twee jaar geleden om zeer principiële redenen ontslag genomen bij Vlaams Belang", zei Vanhecke in Villa Politica. "Ik ben partijloze. En de consequentie daarvan is dat ik geen plaats meer heb bij de kieslijsten."De ex-Vlaams Belanger benadrukt dat zijn hart en verstand op dit ogenblik bij N-VA liggen, maar dat een overstap niet aan de orde is. Tijdens het vraaggesprek noemde hij een stem voor Bart De Wever 'een nuttige Vlaams-nationale stem'.Vanhecke wil wel aan politiek blijven doen zonder mandaat. Hij zegt dat hij een actieve rol wil spelen binnen de Vlaamse Beweging. Desgevraagd wilde Vanhecke niets kwijt over de samenstelling van de kieslijsten bij Vlaams Belang. (YD)