Jurgen Ceder, senator, vriend en medestander van Vanhecke die intussen uit het Vlaams Belang is gestapt en lid is geworden van de N-VA, ligt dezer dagen onder vuur omwille van een gewelddadig incident met de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) in Leuven in 1984.

Vanhecke spreekt van een "lynchpartij". "Dit is onvervalst rood fascisme. Ceder is tweemaal vrijgesproken door de rechtbank". Volgens de gewezen VB-voorzitter moeten Ceder en de N-VA zich geen zorgen maken. "Ik denk dat de publieke opinie in Vlaanderen dit beu is".

Stem voor Vlaams belang is 'verloren'

Zelf denkt Vanhecke er nog niet aan om naar de N-VA over te stappen. Hij is immers jarenlang voorzitter geweest van een concurrerende partij. "Maar dat ik N-VA stem, staat buiten kijf".

Een stem voor Vlaams Belang is volgens Vanhecke "verloren" vanwege het cordon sanitaire, aldus Vanhecke op Radio 1. Een stem voor de N-VA noemt hij een "efficiënt iets".

Vanhecke verliet het Vlaams Belang vorig jaar. De jaren daarvoor lag hij overhoop met de partijtop over de manier waarop de partij geleid werd. (Belga/TE)

Jurgen Ceder, senator, vriend en medestander van Vanhecke die intussen uit het Vlaams Belang is gestapt en lid is geworden van de N-VA, ligt dezer dagen onder vuur omwille van een gewelddadig incident met de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) in Leuven in 1984. Vanhecke spreekt van een "lynchpartij". "Dit is onvervalst rood fascisme. Ceder is tweemaal vrijgesproken door de rechtbank". Volgens de gewezen VB-voorzitter moeten Ceder en de N-VA zich geen zorgen maken. "Ik denk dat de publieke opinie in Vlaanderen dit beu is". Stem voor Vlaams belang is 'verloren'Zelf denkt Vanhecke er nog niet aan om naar de N-VA over te stappen. Hij is immers jarenlang voorzitter geweest van een concurrerende partij. "Maar dat ik N-VA stem, staat buiten kijf". Een stem voor Vlaams Belang is volgens Vanhecke "verloren" vanwege het cordon sanitaire, aldus Vanhecke op Radio 1. Een stem voor de N-VA noemt hij een "efficiënt iets". Vanhecke verliet het Vlaams Belang vorig jaar. De jaren daarvoor lag hij overhoop met de partijtop over de manier waarop de partij geleid werd. (Belga/TE)