De krant De Standaard, die de brief kon inkijken, schrijft dat Frank Vandenbroucke toegeeft dat het regeerakkoord veel van het rapport van de pensioenexperts overneemt (Vandenbroucke was een van die experts), maar dat het er op sommige punten van afwijkt, en dat vindt hij minder positief.

Zo hadden de experts aangeraden de 'tweede pijler' (de aanvullende pensioenen die werkgevers en werknemers per bedrijfstak of bedrijf opbouwen) te veralgemenen en te versterken. Het regeerakkoord daarentegen regelt enkel een uitbreiding tot het personeel van de overheid. Het spreekt niet over hogere bijdragen, maar wil vooral dat werknemers eigen geld zouden mogen toevoegen aan wat samen met de werkgever wordt opzijgelegd.

Verder wil de regering de 'derde pijler' (het individuele pensioensparen tot 65 jaar) versterken terwijl de experts dat geen pensioenbeleid maar spaarbeleid vinden.

De professor zegt ook dat pensioenbeleid onlosmakelijk verbonden moet zijn met het werkgelegenheidsbeleid, vooral voor wie langer moet werken.

(Belga/RR)

De krant De Standaard, die de brief kon inkijken, schrijft dat Frank Vandenbroucke toegeeft dat het regeerakkoord veel van het rapport van de pensioenexperts overneemt (Vandenbroucke was een van die experts), maar dat het er op sommige punten van afwijkt, en dat vindt hij minder positief.Zo hadden de experts aangeraden de 'tweede pijler' (de aanvullende pensioenen die werkgevers en werknemers per bedrijfstak of bedrijf opbouwen) te veralgemenen en te versterken. Het regeerakkoord daarentegen regelt enkel een uitbreiding tot het personeel van de overheid. Het spreekt niet over hogere bijdragen, maar wil vooral dat werknemers eigen geld zouden mogen toevoegen aan wat samen met de werkgever wordt opzijgelegd. Verder wil de regering de 'derde pijler' (het individuele pensioensparen tot 65 jaar) versterken terwijl de experts dat geen pensioenbeleid maar spaarbeleid vinden. De professor zegt ook dat pensioenbeleid onlosmakelijk verbonden moet zijn met het werkgelegenheidsbeleid, vooral voor wie langer moet werken.(Belga/RR)