Fouad Belkacem gaat volgens zijn advocaat Walter Damen beroep aantekenen tegen de bevestiging van zijn aanhouding door de raadkamer in Antwerpen. Die besliste dat de woordvoerder van Sharia4Belgium nog een maand in de cel moet blijven.

Zijn advocaten hadden aangevoerd dat het aanhoudingsmandaat nietig was en hadden detentievervangende maatregelen voorgesteld, maar de raadkamer was hen daar niet in gevolgd.

Door het beroep verhuist het dossier nu naar de kamer van inbeschuldigingstelling. Die moet binnen de vijftien dagen beslissen of hij al dan niet aangehouden blijft. (Belga/TE)

Fouad Belkacem gaat volgens zijn advocaat Walter Damen beroep aantekenen tegen de bevestiging van zijn aanhouding door de raadkamer in Antwerpen. Die besliste dat de woordvoerder van Sharia4Belgium nog een maand in de cel moet blijven. Zijn advocaten hadden aangevoerd dat het aanhoudingsmandaat nietig was en hadden detentievervangende maatregelen voorgesteld, maar de raadkamer was hen daar niet in gevolgd. Door het beroep verhuist het dossier nu naar de kamer van inbeschuldigingstelling. Die moet binnen de vijftien dagen beslissen of hij al dan niet aangehouden blijft. (Belga/TE)