CD&V-voorzitter Wouter Beke wilde voor zijn onderhoud met formateur Elio Di Rupo vrijdagmorgen weinig commentaar kwijt over de onderhandelingen over Brussel-Halle-Vilvoorde. Hij herinnerde aan de afspraken die de betrokken partijen op 21 juli maakten en hoopt dat de gesprekken in alle discretie kunnen verlopen. Di Rupo zet vrijdag zijn bilaterale gesprekken voort met de voorzitters van de acht partijen die betrokken zijn bij de onderhandelingen. Beke en Groen!-voorzitter Wouter Van Besien komen als laatste langs. Om 17.00 uur vindt dan een eerste vergadering plaats met de acht voorzitters samen.

Brussel-Halle-Vilvoorde

Wat het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde betreft, herinnerde Beke eraan dat op 21 juli duidelijke afspraken zijn gemaakt om te beginnen onderhandelen over Brussel-Halle-Vilvoorde op basis van de voorliggende wetsvoorstellen. "Ik hoop dat het snel kan gaan en dat het in discretie kan verlopen", sprak de CD&V-voorzitter. Aan Franstalige zijde werd al aangekondigd dat er amendementen op die voorstellen zullen worden ingediend. "Dat zullen we aan de onderhandelingstafel bekijken", reageert Beke. "Iedereen weet wat de uitgangspunten zijn van mijn partij en van alle Vlaamse partijen". Hij voegde eraan toe dat ook CD&V nog wel wat veranderingen wil aanbrengen, maar verwees daarvoor naar de onderhandelingstafel. (Belga/INM)

CD&V-voorzitter Wouter Beke wilde voor zijn onderhoud met formateur Elio Di Rupo vrijdagmorgen weinig commentaar kwijt over de onderhandelingen over Brussel-Halle-Vilvoorde. Hij herinnerde aan de afspraken die de betrokken partijen op 21 juli maakten en hoopt dat de gesprekken in alle discretie kunnen verlopen. Di Rupo zet vrijdag zijn bilaterale gesprekken voort met de voorzitters van de acht partijen die betrokken zijn bij de onderhandelingen. Beke en Groen!-voorzitter Wouter Van Besien komen als laatste langs. Om 17.00 uur vindt dan een eerste vergadering plaats met de acht voorzitters samen. Brussel-Halle-Vilvoorde Wat het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde betreft, herinnerde Beke eraan dat op 21 juli duidelijke afspraken zijn gemaakt om te beginnen onderhandelen over Brussel-Halle-Vilvoorde op basis van de voorliggende wetsvoorstellen. "Ik hoop dat het snel kan gaan en dat het in discretie kan verlopen", sprak de CD&V-voorzitter. Aan Franstalige zijde werd al aangekondigd dat er amendementen op die voorstellen zullen worden ingediend. "Dat zullen we aan de onderhandelingstafel bekijken", reageert Beke. "Iedereen weet wat de uitgangspunten zijn van mijn partij en van alle Vlaamse partijen". Hij voegde eraan toe dat ook CD&V nog wel wat veranderingen wil aanbrengen, maar verwees daarvoor naar de onderhandelingstafel. (Belga/INM)