Het ziet er niet goed uit voor Bart De Wever. Hij ontvangt opnieuw de Stadslijst en Open VLD, waarmee hij nog wil praten in de zoektocht naar een coalitie om Antwerpen te besturen. De gesprekken zullen niet hartelijk verlopen. De partijen die zijn formateursnota ontvingen, hebben eerst via de media laten weten wat ze ervan denken. Ze kunnen dat vandaag aan De Wever enkel maar herhalen.

N-VA-programma

Zowel de Stadslijst (SP.A en CD&V) als Groen vinden de formateursnota van Bart De Wever veel te rechts. 'Deze tekst leest als het programma waarmee N-VA naar de verkiezingen trok, in plaats van als een nota van een formateur die tot een constructieve meerderheid wil komen,' zegt de Stadslijst. 'Met deze koude en kille nota kunnen wij niet verder,' zegt lijsttrekster Meyrem Almaci van Groen.

Nieuwe nota

Zowel Groen als de Stadslijst willen op basis van deze tekst onder geen beding in onderhandelingen stappen met Bart De Wever. Ze vragen allebei dat De Wever een nieuwe nota schrijft. 'Een tekst die rekening houdt met de verzuchtingen van alle Antwerpenaren, niet alleen van rechts.'

Twee zetels

Dat betekent dat De Wever op dit moment buiten zijn eigen partij kan rekenen op de mogelijke steun van twee zetels. Enkel Open VLD heeft zijn tekst niet openlijk afgewezen. Een coalitie N-VA en Open VLD heeft geen meerderheid. Andere partijen als Vlaams Belang en PVDA zijn eerder al van de coalitievorming uitgesloten.

Volgens politiek commentator Lex Molenaar van Gazet Van Antwerpen heeft De Wever met zijn centrumrechtse nota nog eens aangegeven dat het zijn bedoeling is om de CD&V los te weken uit de Stadslijst om een coalitie N-VA - CD&V - Open VLD te vormen. (EE)

Het ziet er niet goed uit voor Bart De Wever. Hij ontvangt opnieuw de Stadslijst en Open VLD, waarmee hij nog wil praten in de zoektocht naar een coalitie om Antwerpen te besturen. De gesprekken zullen niet hartelijk verlopen. De partijen die zijn formateursnota ontvingen, hebben eerst via de media laten weten wat ze ervan denken. Ze kunnen dat vandaag aan De Wever enkel maar herhalen. N-VA-programma Zowel de Stadslijst (SP.A en CD&V) als Groen vinden de formateursnota van Bart De Wever veel te rechts. 'Deze tekst leest als het programma waarmee N-VA naar de verkiezingen trok, in plaats van als een nota van een formateur die tot een constructieve meerderheid wil komen,' zegt de Stadslijst. 'Met deze koude en kille nota kunnen wij niet verder,' zegt lijsttrekster Meyrem Almaci van Groen. Nieuwe nota Zowel Groen als de Stadslijst willen op basis van deze tekst onder geen beding in onderhandelingen stappen met Bart De Wever. Ze vragen allebei dat De Wever een nieuwe nota schrijft. 'Een tekst die rekening houdt met de verzuchtingen van alle Antwerpenaren, niet alleen van rechts.' Twee zetels Dat betekent dat De Wever op dit moment buiten zijn eigen partij kan rekenen op de mogelijke steun van twee zetels. Enkel Open VLD heeft zijn tekst niet openlijk afgewezen. Een coalitie N-VA en Open VLD heeft geen meerderheid. Andere partijen als Vlaams Belang en PVDA zijn eerder al van de coalitievorming uitgesloten. Volgens politiek commentator Lex Molenaar van Gazet Van Antwerpen heeft De Wever met zijn centrumrechtse nota nog eens aangegeven dat het zijn bedoeling is om de CD&V los te weken uit de Stadslijst om een coalitie N-VA - CD&V - Open VLD te vormen. (EE)