In plaats van de uitkeringen tot boven de armoededrempel te verhogen, doet de regering het omgekeerde en duwt ze uitkeringen die erboven zaten tot onder de grens. Dat stelt Kamerlid Meyrame Kitir (SP.A) in een reactie op de berekeningen die het ACV en ACV-CSC Metea uitvoerden over de afschaffing van de anciënniteitstoeslag voor oudere werklozen vanaf 2015, voor nieuwe instromers.

Strenge controle

Kitir laakt dat de federale regering een strenge controle op oudere werklozen combineert met een drastische besparing op hun uitkering. "We moeten op zoek naar werkbare jobs voor de oudere werklozen. Maar daarover lees ik niets in het regeerakkoord. Dat staat in schril contrast met de gedetailleerde beschrijving van de besparingen en controles", aldus de SP.A-politica.

Geen budget

Tijdens het debat over de regeerverklaring, merkte Kitir al op dat er in de begrotingstabel geen budget vernoemd werd om de uitkeringen te verhogen tot boven de armoededrempel. "Maar hier doet men zelfs het omgekeerde. Uitkeringen die boven de drempel lagen, worden er nu onder geduwd", luidt het. (Belga/WB)

In plaats van de uitkeringen tot boven de armoededrempel te verhogen, doet de regering het omgekeerde en duwt ze uitkeringen die erboven zaten tot onder de grens. Dat stelt Kamerlid Meyrame Kitir (SP.A) in een reactie op de berekeningen die het ACV en ACV-CSC Metea uitvoerden over de afschaffing van de anciënniteitstoeslag voor oudere werklozen vanaf 2015, voor nieuwe instromers.Kitir laakt dat de federale regering een strenge controle op oudere werklozen combineert met een drastische besparing op hun uitkering. "We moeten op zoek naar werkbare jobs voor de oudere werklozen. Maar daarover lees ik niets in het regeerakkoord. Dat staat in schril contrast met de gedetailleerde beschrijving van de besparingen en controles", aldus de SP.A-politica. Tijdens het debat over de regeerverklaring, merkte Kitir al op dat er in de begrotingstabel geen budget vernoemd werd om de uitkeringen te verhogen tot boven de armoededrempel. "Maar hier doet men zelfs het omgekeerde. Uitkeringen die boven de drempel lagen, worden er nu onder geduwd", luidt het. (Belga/WB)