De zeven flitscamera's langs de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel hebben de afgelopen twee jaar geen enkele keer geflitst. Dat bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) op een parlementaire vraag van Liesbeth Homans (N-VA). Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

Volgens Tine Hollevoet van de federale politie gaat het om oudere analoge flitspalen waarvan de filmrolletjes om de zoveel tijd moeten worden vervangen. Gelet op het personeelstekort bij de federale wegpolitie, en in overleg met Vlaams mobiliteitsminister Hilde Crevits (CD&V), is beslist prioriteit te geven aan de digitale flitspalen langs de autosnelwegen, aldus de politiewoordvoerster.

Volgens de politie wordt eraan gedacht deze oudere flitspalen te vervangen door digitale. Het aantal ongevallen met lichamelijk letsel op de A12 is in 2011
opnieuw gestegen, van 115 naar 138. (Belga/SD)De zeven flitscamera's langs de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel hebben de afgelopen twee jaar geen enkele keer geflitst. Dat bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) op een parlementaire vraag van Liesbeth Homans (N-VA). Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Volgens Tine Hollevoet van de federale politie gaat het om oudere analoge flitspalen waarvan de filmrolletjes om de zoveel tijd moeten worden vervangen. Gelet op het personeelstekort bij de federale wegpolitie, en in overleg met Vlaams mobiliteitsminister Hilde Crevits (CD&V), is beslist prioriteit te geven aan de digitale flitspalen langs de autosnelwegen, aldus de politiewoordvoerster. Volgens de politie wordt eraan gedacht deze oudere flitspalen te vervangen door digitale. Het aantal ongevallen met lichamelijk letsel op de A12 is in 2011 opnieuw gestegen, van 115 naar 138. (Belga/SD)