Dat schrijft De Tijd, die eerder de deal onthulde.

Volgens die deal uit 2012 mocht de grootste bierbrouwer ter wereld, AB InBev, buitenlandse winsten opvangen in een postbusbedrijf, Ampar. Op in totaal 140 miljoen euro winst werd 5,5 miljoen euro belasting betaald, ofte 3,8 procent.

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft een onderzoek ingesteld naar deze deal.

Volgens De Tijd heeft de top van de belastingadministratie besloten een strafrechtelijke klacht in te dienen tegen het uitlekken van het vertrouwelijke belastingakkoord en het onderzoek van de BBI naar dat akkoord. De woordvoerder van de fiscus, Francis Adyns, wil geen commentaar geven over de demarche.

De klacht zou gericht zijn tegen "onbekenden" wegens "schending van het beroepsgeheim". Ze zou ingediend zijn bij het parket van Leuven, waar het hoofdkantoor van AB InBev gevestigd is.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd, die eerder de deal onthulde.Volgens die deal uit 2012 mocht de grootste bierbrouwer ter wereld, AB InBev, buitenlandse winsten opvangen in een postbusbedrijf, Ampar. Op in totaal 140 miljoen euro winst werd 5,5 miljoen euro belasting betaald, ofte 3,8 procent. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft een onderzoek ingesteld naar deze deal. Volgens De Tijd heeft de top van de belastingadministratie besloten een strafrechtelijke klacht in te dienen tegen het uitlekken van het vertrouwelijke belastingakkoord en het onderzoek van de BBI naar dat akkoord. De woordvoerder van de fiscus, Francis Adyns, wil geen commentaar geven over de demarche. De klacht zou gericht zijn tegen "onbekenden" wegens "schending van het beroepsgeheim". Ze zou ingediend zijn bij het parket van Leuven, waar het hoofdkantoor van AB InBev gevestigd is.(Belga/RR)