De stichting heeft de resultaten van het onderzoek vrijdagavond bekendgemaakt. Centraal stond de vraag op grond van welke informatie de Duitsers het pand aan de Prinsengracht binnenvielen en waarom precies daar.

Tot nu toe werd aangenomen dat de Sicherheitsdienst gericht op zoek was naar Joodse onderduikers en dat de mensen in het Achterhuis zijn verraden. Een halfjaar na de inval stierf Anne, vijftien jaar oud, in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Het dagboek dat ze in haar onderduiktijd had geschreven, werd later in vele talen vertaald en wereldberoemd.

(Belga/SK)

De stichting heeft de resultaten van het onderzoek vrijdagavond bekendgemaakt. Centraal stond de vraag op grond van welke informatie de Duitsers het pand aan de Prinsengracht binnenvielen en waarom precies daar. Tot nu toe werd aangenomen dat de Sicherheitsdienst gericht op zoek was naar Joodse onderduikers en dat de mensen in het Achterhuis zijn verraden. Een halfjaar na de inval stierf Anne, vijftien jaar oud, in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Het dagboek dat ze in haar onderduiktijd had geschreven, werd later in vele talen vertaald en wereldberoemd.(Belga/SK)