Fabian Maingain, zoon van, trekt DéFI-lijst in Brussel-stad

25/05/18 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:11

Bron: Belga

Fabian Maingain, de zoon van Kamerlid Olivier Maingain, trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel-stad de lijst van DéFI.

Fabian Maingain, zoon van, trekt DéFI-lijst in Brussel-stad

Fabian Maingain © Belga

De partij haalde bij de vorige lokale verkiezingen twee zetels - ondertussen heeft ze er vier na de overstap van twee Ecolo'ers - en heeft ze de ambitie om in oktober door te groeien naar zes tot acht zitjes.

Maingain wordt op de lijst gevolgd door voormalig Schaarbeeks gemeenteraadslid Filiz Güles, lokaal DéFI-voorzitter Jean-Louis Peters, ex-senator Mary Nagy en voormalig gemeenteraadslid Francis Heirbaut.

Volgens Maingain heeft de huidge meerderheid van socialisten en liberalen een aantal dossiers mismeesterd. Hij citeerde de voetgangerszone, het nationaal voetbalstadion, concertzaal Cirque Royal en daklozenorganisatie SamuSocial. Het eigen programma wordt tegen eind juni gefinaliseerd, maar DéFi wil een nieuwe beleidscultuur invoeren, onder meer via een decumul van burgemeester en schepenen, het niet vergoeden van afgeleide mandaten en meer burgerparticipatie.

Onze partners