Raphaël Gendron (38), de rechterhand van de beruchte extremistische imam sjeik Bassam Ayashi is om het leven gekomen bij zware gevechten in Syrië. De man was in ons land bekend om zijn activiteiten bij het radicale Centre Islamique Belge (CIB).

Rebellenbrigade

Raphaël Gendron streed in Syrië samen met Abdelraham Ayashi, een zoon van de imam, bij de valken van Sham. Dat is een extremistische rebellenbrigade die strijdt tegen het regime van Assad. Gendron zou vanochtend om het leven gekomen zijn bij zware gevechten tegen het regeringsleger.

Hij was informaticus en verspreidde nieuws over de gevechten in Syrië via het internet.

Aanzetten tot haat

Raphaël Gendron werd in 2009 in ons land veroordeeld tot een boete van 2.000 euro voor het aanzetten tot haat via het internet. Hij zat in Italië vier jaar in de cel wegens vermeende terroristische activiteiten. In beroep werd hij daarvoor vrijgesproken.

De man had de Frans-Algerijnse nationaliteit maar woonde praktisch heel zijn leven in België. (EE)

Raphaël Gendron (38), de rechterhand van de beruchte extremistische imam sjeik Bassam Ayashi is om het leven gekomen bij zware gevechten in Syrië. De man was in ons land bekend om zijn activiteiten bij het radicale Centre Islamique Belge (CIB). Rebellenbrigade Raphaël Gendron streed in Syrië samen met Abdelraham Ayashi, een zoon van de imam, bij de valken van Sham. Dat is een extremistische rebellenbrigade die strijdt tegen het regime van Assad. Gendron zou vanochtend om het leven gekomen zijn bij zware gevechten tegen het regeringsleger. Hij was informaticus en verspreidde nieuws over de gevechten in Syrië via het internet. Aanzetten tot haat Raphaël Gendron werd in 2009 in ons land veroordeeld tot een boete van 2.000 euro voor het aanzetten tot haat via het internet. Hij zat in Italië vier jaar in de cel wegens vermeende terroristische activiteiten. In beroep werd hij daarvoor vrijgesproken. De man had de Frans-Algerijnse nationaliteit maar woonde praktisch heel zijn leven in België. (EE)