Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) pleit ervoor dat leerlingen die onvoldoende Nederlands kennen extra les volgen. Dat zou volgens hem woensdagnamiddag of zaterdag kunnen gebeuren.

Smet lanceert zijn voorstel dinsdag in De Standaard. Uitgangspunt is dat een gebrekkige kennis van het Nederlands een belangrijke reden is waarom veel anderstaligen geen diploma halen.

De minister van Onderwijs wil dat de lagere scholen daar iets aan doen. Zo wil hij dat het basisonderwijs extra uren Nederlandse les geeft aan kinderen met een taalachterstand.

Wanneer die extra lesuren moeten doorgaan, kiest de school. Dat kan over de middag, maar evengoed op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag, aldus het kabinet van de minister. Veel kinderen zouden daardoor minstens twee tot drie uren extra les per week krijgen.

Het voorstel van Smet is echter nog niet uitgewerkt. De leerkrachten zullen immers vergoed moeten worden voor die extra lessen en de minister noemt dat een harde noot om kraken.

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) pleit ervoor dat leerlingen die onvoldoende Nederlands kennen extra les volgen. Dat zou volgens hem woensdagnamiddag of zaterdag kunnen gebeuren.Smet lanceert zijn voorstel dinsdag in De Standaard. Uitgangspunt is dat een gebrekkige kennis van het Nederlands een belangrijke reden is waarom veel anderstaligen geen diploma halen.De minister van Onderwijs wil dat de lagere scholen daar iets aan doen. Zo wil hij dat het basisonderwijs extra uren Nederlandse les geeft aan kinderen met een taalachterstand. Wanneer die extra lesuren moeten doorgaan, kiest de school. Dat kan over de middag, maar evengoed op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag, aldus het kabinet van de minister. Veel kinderen zouden daardoor minstens twee tot drie uren extra les per week krijgen. Het voorstel van Smet is echter nog niet uitgewerkt. De leerkrachten zullen immers vergoed moeten worden voor die extra lessen en de minister noemt dat een harde noot om kraken.