De voormalige voorzitter van de FOD Wetenschapsbeleid (Belspo) Philippe Mettens onderneemt gerechtelijke stappen om de niet-verlenging van zijn mandaat aan te vechten en om toegang tot zijn bureau te verkrijgen, zo heeft hij gemeld. Bevoegd staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) besloot het mandaat van Mettens niet te verlengen.

'Laconieke mail'

Mettens meldde aan Belga dat hij bij de Raad van State een beroep bij uiterste hoogdringendheid heeft ingediend omdat de beslissing van de staatssecretaris "onregelmatigheden" zou bevatten. Hij hoopt dat de Raad van State tegen het einde van de week een eerste beslissing zal vellen. Daarnaast stapte hij ook naar de rechtbank van eerste aanleg om het recht te bedingen om zijn persoonlijke bezittingen op te halen op de zetel van Belspo aan de Brusselse Louisalaan.

Mettens "weigert het schip te verlaten". Hij kreeg een naar eigen zeggen "laconieke mail" van de staatssecretaris waarin hem duidelijk werd gemaakt dat zijn mandaat niet hernieuwd zou worden vanaf dinsdag 7 april om middernacht. Intussen verscheen in het Staatsblad en op de website van Selor een oproep tot het indienen van kandidaatstellingen voor een nieuwe voorzitter van het directiecomité. In afwachting is een interimvoorzitter aangeduid: René Delcourt, een voormalig adviseur van oud-minister Sabine Laruelle (MR).

PS-etiket

Mettens, die een PS-etiket heeft, wijst erop dat hij onlangs nog een zeer goede evaluatie heeft gekregen en hij laat ook verstaan dat hij kandidaat was voor de leiding van de nieuwe administratie die Belspo moet opvolgen, een maatregel die was aangekondigd in het regeerakkoord van de coalitie van premier Charles Michel.

Volgens de krant Le Soir wenst het kabinet van Sleurs geen commentaar te geven op de houding van Mettens om "niet te antwoorden op elk van zijn provocaties". Sleurs heeft via een deurwaarder een brief laten bezorgen aan de voormalige baas van Belspo. "We vragen hem opnieuw om zijn bureau te verlaten en zijn sleutels, badge en IT-materiaal in te dienen", aldus de woordvoerder van de staatssecretaris. (Belga/WB)

De voormalige voorzitter van de FOD Wetenschapsbeleid (Belspo) Philippe Mettens onderneemt gerechtelijke stappen om de niet-verlenging van zijn mandaat aan te vechten en om toegang tot zijn bureau te verkrijgen, zo heeft hij gemeld. Bevoegd staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) besloot het mandaat van Mettens niet te verlengen.Mettens meldde aan Belga dat hij bij de Raad van State een beroep bij uiterste hoogdringendheid heeft ingediend omdat de beslissing van de staatssecretaris "onregelmatigheden" zou bevatten. Hij hoopt dat de Raad van State tegen het einde van de week een eerste beslissing zal vellen. Daarnaast stapte hij ook naar de rechtbank van eerste aanleg om het recht te bedingen om zijn persoonlijke bezittingen op te halen op de zetel van Belspo aan de Brusselse Louisalaan. Mettens "weigert het schip te verlaten". Hij kreeg een naar eigen zeggen "laconieke mail" van de staatssecretaris waarin hem duidelijk werd gemaakt dat zijn mandaat niet hernieuwd zou worden vanaf dinsdag 7 april om middernacht. Intussen verscheen in het Staatsblad en op de website van Selor een oproep tot het indienen van kandidaatstellingen voor een nieuwe voorzitter van het directiecomité. In afwachting is een interimvoorzitter aangeduid: René Delcourt, een voormalig adviseur van oud-minister Sabine Laruelle (MR). Mettens, die een PS-etiket heeft, wijst erop dat hij onlangs nog een zeer goede evaluatie heeft gekregen en hij laat ook verstaan dat hij kandidaat was voor de leiding van de nieuwe administratie die Belspo moet opvolgen, een maatregel die was aangekondigd in het regeerakkoord van de coalitie van premier Charles Michel. Volgens de krant Le Soir wenst het kabinet van Sleurs geen commentaar te geven op de houding van Mettens om "niet te antwoorden op elk van zijn provocaties". Sleurs heeft via een deurwaarder een brief laten bezorgen aan de voormalige baas van Belspo. "We vragen hem opnieuw om zijn bureau te verlaten en zijn sleutels, badge en IT-materiaal in te dienen", aldus de woordvoerder van de staatssecretaris. (Belga/WB)