Oud-BRT-journalist en ex-hoofdredacteur van Het Belang van Limburg Marc Platel staat op de Vlaamse eenheidslijst Open in de gemeente Kraainem. Zijn plaats is nog niet bekend, zo meldt VRT.

Platel was sinds 1969 in dienst van de BRT, en deed verslag over de Wetstraat voor de radio. Vanaf 1986 was hij politiek hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. In 1997 werd hij ontslagen, waarna hij aan de slag ging als coördinator van de studiediensten van de Volksunie, op vraag van toenmalig voorzitter Bert Anciaux.

Toen de Volksunie uit elkaar spatte, ging Platel mee naar de N-VA. Hij zit ook in de Vlaamse denktank 'In de Warande'.

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 kondigen zich volgens Platel aan als de spannendste sinds lang, nu alle Vlaamse partijen een blok vormen om in te breken in de Franstalige meerderheid.

De Franstalige partijen bundelden de krachten bij eerdere verkiezingen als Union des Francophones (UF), maar de afscheuring van het FDF van de MR verzwakt het Franstalig front. Luk Van Biesen (Open VLD), lijsttrekker van Open in Kraainem, meent dat er nu meer dan ooit kans is om een schepenzetel binnen te halen. "Nu er meer partijen zijn, maken we meer kans op een schepen. Aan 20 procent van de stemmen heeft onze partij voldoende om een zetel in het college te behalen." (SD)

Oud-BRT-journalist en ex-hoofdredacteur van Het Belang van Limburg Marc Platel staat op de Vlaamse eenheidslijst Open in de gemeente Kraainem. Zijn plaats is nog niet bekend, zo meldt VRT.Platel was sinds 1969 in dienst van de BRT, en deed verslag over de Wetstraat voor de radio. Vanaf 1986 was hij politiek hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. In 1997 werd hij ontslagen, waarna hij aan de slag ging als coördinator van de studiediensten van de Volksunie, op vraag van toenmalig voorzitter Bert Anciaux. Toen de Volksunie uit elkaar spatte, ging Platel mee naar de N-VA. Hij zit ook in de Vlaamse denktank 'In de Warande'.De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 kondigen zich volgens Platel aan als de spannendste sinds lang, nu alle Vlaamse partijen een blok vormen om in te breken in de Franstalige meerderheid. De Franstalige partijen bundelden de krachten bij eerdere verkiezingen als Union des Francophones (UF), maar de afscheuring van het FDF van de MR verzwakt het Franstalig front. Luk Van Biesen (Open VLD), lijsttrekker van Open in Kraainem, meent dat er nu meer dan ooit kans is om een schepenzetel binnen te halen. "Nu er meer partijen zijn, maken we meer kans op een schepen. Aan 20 procent van de stemmen heeft onze partij voldoende om een zetel in het college te behalen." (SD)