Mike De Herdt, de voormalige jongeren coördinator van de socialistische vakbond ABVV, is de lijstduwer voor het Vlaamse parlement op de Antwerpse PVDA+-lijst. "Het is tijd voor een politieke partij in het parlement die alles vanuit een ander perspectief bekijkt. Armoede moet bestreden worden, niet de armen. Hetzelfde geldt voor werkloosheid", aldus De Herdt in een persbericht.

Mike De Herdt verdiende zijn sporen als jongeren-coördinator bij de socialistische vakbond ABVV. Momenteel is hij actief als concertorganisator in de reggae scene. In het verleden was hij actief binnen de SP.A en hij kwam enkele malen op voor de socialistische partij. "Maar binnen de SP.A was ik toch vooral de lastpak, het botste nogal", zegt hij. "Vooral het gebrek aan visie was een struikelblok voor mij."

Linkse kiezers afsnoepen

Volgens De Herdt is een extra linkse stem in het parlement nodig, maar "het is niet mijn bedoeling kiezers af te snoepen van andere linkse partijen."

"Er vallen de laatste jaren steeds meer mensen uit de boot. Mensen van wie de stem niet wordt gehoord in de politiek. Daar komt de PVDA+ voor op."

De PVDA+ verwijt de andere partijen ervan problemen te individualiseren. "Als een werkloze geen werkt vindt, dan is het zogezegd zijn eigen fout. Maar wat er simpelweg niet genoeg werk is voor iedereen?", vraagt De Herdt zich af.

"Op dit moment wordt alles in het werk gesteld om de economie draaiende te houden, maar wordt er niet meer in functie van de mensen gekeken", klinkt het. (AVE)

Mike De Herdt, de voormalige jongeren coördinator van de socialistische vakbond ABVV, is de lijstduwer voor het Vlaamse parlement op de Antwerpse PVDA+-lijst. "Het is tijd voor een politieke partij in het parlement die alles vanuit een ander perspectief bekijkt. Armoede moet bestreden worden, niet de armen. Hetzelfde geldt voor werkloosheid", aldus De Herdt in een persbericht. Mike De Herdt verdiende zijn sporen als jongeren-coördinator bij de socialistische vakbond ABVV. Momenteel is hij actief als concertorganisator in de reggae scene. In het verleden was hij actief binnen de SP.A en hij kwam enkele malen op voor de socialistische partij. "Maar binnen de SP.A was ik toch vooral de lastpak, het botste nogal", zegt hij. "Vooral het gebrek aan visie was een struikelblok voor mij." Linkse kiezers afsnoepen Volgens De Herdt is een extra linkse stem in het parlement nodig, maar "het is niet mijn bedoeling kiezers af te snoepen van andere linkse partijen." "Er vallen de laatste jaren steeds meer mensen uit de boot. Mensen van wie de stem niet wordt gehoord in de politiek. Daar komt de PVDA+ voor op." De PVDA+ verwijt de andere partijen ervan problemen te individualiseren. "Als een werkloze geen werkt vindt, dan is het zogezegd zijn eigen fout. Maar wat er simpelweg niet genoeg werk is voor iedereen?", vraagt De Herdt zich af. "Op dit moment wordt alles in het werk gesteld om de economie draaiende te houden, maar wordt er niet meer in functie van de mensen gekeken", klinkt het. (AVE)