"De N-VA valt duidelijk beneden de 30 procent en CD&V klimt uit het dal naar de 20 procent. Eén zwaluw maakt de lente niet maar N-VA zal niet incontournable zijn op alle niveaus. Dat wordt nu wel duidelijk. In die zin is de jongste peiling een trendbreuk", zo analyseert Van Rompuy, die 3 maanden na zijn hartoperatie zijn online dagboek heeft hervat.

Strategospelletjes

Van Rompuy maakt uit de peiling op dat "meer en meer Vlamingen bedanken voor een blokkering in 2014 en oplossingen willen voor de sociaal-economische problemen. Men krijgt meer en meer lak aan de strategospelletjes van N-VA, die in de knoop ligt met zichzelf en zelf niet weet wat confederalisme inhoudt of welke sociaal-economische maatregelen er concreet nodig zijn."

"Men ziet De Wever niet als premier of minister-president"

De CD&V'er stelt ook vast dat de Vlamingen N-VA-voorzitter Bart De Wever niet zien als premier noch als minister-president. "De maskers vallen af over Bart De Wever en zijn confederale ambities. Meer en meer Vlamingen beginnen te voelen dat hier een gigantisch kiezersbedrog in de maak is en een totaalzege van N-VA een grote bedreiging inhoudt voor hun welvaart." (Belga/MI)

"De N-VA valt duidelijk beneden de 30 procent en CD&V klimt uit het dal naar de 20 procent. Eén zwaluw maakt de lente niet maar N-VA zal niet incontournable zijn op alle niveaus. Dat wordt nu wel duidelijk. In die zin is de jongste peiling een trendbreuk", zo analyseert Van Rompuy, die 3 maanden na zijn hartoperatie zijn online dagboek heeft hervat. StrategospelletjesVan Rompuy maakt uit de peiling op dat "meer en meer Vlamingen bedanken voor een blokkering in 2014 en oplossingen willen voor de sociaal-economische problemen. Men krijgt meer en meer lak aan de strategospelletjes van N-VA, die in de knoop ligt met zichzelf en zelf niet weet wat confederalisme inhoudt of welke sociaal-economische maatregelen er concreet nodig zijn." "Men ziet De Wever niet als premier of minister-president"De CD&V'er stelt ook vast dat de Vlamingen N-VA-voorzitter Bart De Wever niet zien als premier noch als minister-president. "De maskers vallen af over Bart De Wever en zijn confederale ambities. Meer en meer Vlamingen beginnen te voelen dat hier een gigantisch kiezersbedrog in de maak is en een totaalzege van N-VA een grote bedreiging inhoudt voor hun welvaart." (Belga/MI)