Dat kwam de RTBF te weten en werd bevestigd aan Belga.

Het eerste incident dateert van zondagavond, toen enkele duizenden mensen hem stonden op te wachten bij zijn aankomst in Brussel. Het zou daarbij tot een gespierde woordenwisseling gekomen zijn tussen de Brusselse politie en de Turkse veiligheidsmensen. Volgens de VRT werden hier en daar wel wat klappen uitgedeeld. Een Turkse agent zou hebben uitgehaald naar een Belg, waarna de Belgische collega's de Turk tegen de grond werkten. De sfeer nadien bleef gespannen.

Maandag was de botsing naar verluidt nog wat heviger. Met name bij het controleren van de vertrekken op Hertoginnedal waar de Turkse president even later verwacht werd.

"De mensen van Erdogan wilden iets te veel op ons terrein komen", verduidelijkte een insider aan Belga. Het kwam daarbij tot wat trek- en duwwerk, maar zonder dat er echt gewonden vielen, klinkt het nog. Volgens de VRT werden hier en daar wel wat klappen uitgedeeld.

Tijdens officiële staatsbezoeken is het de Belgische staatsveiligeid die garant staat voor de veiligheid van de buitenlandse staatshoofden.

Turkse first lady blokkeert Louisalaan

De vrouw van de Turkse premier Erdogan, zou gisteren gaan shoppen zijn in de Louisalaan. Volgens beelden die omstaanders maakten met hun camera zou zij samen met haar gevolg voor nogal wat verkeershinder hebben gezorgd.

Dat kwam de RTBF te weten en werd bevestigd aan Belga. Het eerste incident dateert van zondagavond, toen enkele duizenden mensen hem stonden op te wachten bij zijn aankomst in Brussel. Het zou daarbij tot een gespierde woordenwisseling gekomen zijn tussen de Brusselse politie en de Turkse veiligheidsmensen. Volgens de VRT werden hier en daar wel wat klappen uitgedeeld. Een Turkse agent zou hebben uitgehaald naar een Belg, waarna de Belgische collega's de Turk tegen de grond werkten. De sfeer nadien bleef gespannen. Maandag was de botsing naar verluidt nog wat heviger. Met name bij het controleren van de vertrekken op Hertoginnedal waar de Turkse president even later verwacht werd. "De mensen van Erdogan wilden iets te veel op ons terrein komen", verduidelijkte een insider aan Belga. Het kwam daarbij tot wat trek- en duwwerk, maar zonder dat er echt gewonden vielen, klinkt het nog. Volgens de VRT werden hier en daar wel wat klappen uitgedeeld.Tijdens officiële staatsbezoeken is het de Belgische staatsveiligeid die garant staat voor de veiligheid van de buitenlandse staatshoofden.De vrouw van de Turkse premier Erdogan, zou gisteren gaan shoppen zijn in de Louisalaan. Volgens beelden die omstaanders maakten met hun camera zou zij samen met haar gevolg voor nogal wat verkeershinder hebben gezorgd.