Het afgelopen jaar zijn in ons land 6.500 werklozen gestraft omdat ze een job weigerden. Het gaat om 6.000 dossiers in Wallonië tegenover 500 in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van minister van werkgelegenheid Joëlle Milquet die La Libre Belgique kon inkijken.

Toch geven de diensten voor arbeidsbemiddeling VDAB (Vlaanderen) en Forem (Wallonië) ongeveer evenveel klachten door. Volgens een woordvoerder van de VDAB is in Wallonië een sterke inhaalbeweging ingezet. In 2003 werden nog 3.500 werklozen in Vlaanderen en minder dan 200 in Wallonië gestraft.

De afgelopen tien jaar is het totale aantal sancties tegen werklozen verdrievoudigd. (EE)

Het afgelopen jaar zijn in ons land 6.500 werklozen gestraft omdat ze een job weigerden. Het gaat om 6.000 dossiers in Wallonië tegenover 500 in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van minister van werkgelegenheid Joëlle Milquet die La Libre Belgique kon inkijken. Toch geven de diensten voor arbeidsbemiddeling VDAB (Vlaanderen) en Forem (Wallonië) ongeveer evenveel klachten door. Volgens een woordvoerder van de VDAB is in Wallonië een sterke inhaalbeweging ingezet. In 2003 werden nog 3.500 werklozen in Vlaanderen en minder dan 200 in Wallonië gestraft. De afgelopen tien jaar is het totale aantal sancties tegen werklozen verdrievoudigd. (EE)