De CD&V-vrouwen eisen consequente straffen en gepaste therapie voor de daders, maar onder meer ook een databank met DNA-profielen van "bepaalde categorieën verdachten".

"Nog eens een actie tegen geweld op vrouwen? Ja, maar het aantal acties valt in het niet als je bedenkt hoe wijdverspreid dat geweld op vrouwen nog altijd is", luidt het. In ons land worden dagelijks acht verkrachtingen en wekelijks vijf groepsverkrachtingen aangegeven.

Bovendien wordt 90 procent van de feiten niet eens aangegeven, hekelt Vrouw & Maatschappij. En zelfs dan wordt slechts veertien procent van de daders veroordeeld, vaak bij gebrek aan bewijs.

"Inefficiënte gerechtelijke procedures en gebrekkige wetgeving bemoeilijken het opsporen van daders", aldus de CD&V-vrouwen. Ze vragen dan ook dat delinquenten consequent gestraft worden en gepaste therapie krijgen, dat slachtoffers niet langer moeten opdraaien voor de gerechtskosten, audiovisuele verhoren zodat het slachtoffer haar verhaal slechts één keer moet doen en de opslag van DNA-profielen in een databank. (Belga/TE)

De CD&V-vrouwen eisen consequente straffen en gepaste therapie voor de daders, maar onder meer ook een databank met DNA-profielen van "bepaalde categorieën verdachten"."Nog eens een actie tegen geweld op vrouwen? Ja, maar het aantal acties valt in het niet als je bedenkt hoe wijdverspreid dat geweld op vrouwen nog altijd is", luidt het. In ons land worden dagelijks acht verkrachtingen en wekelijks vijf groepsverkrachtingen aangegeven. Bovendien wordt 90 procent van de feiten niet eens aangegeven, hekelt Vrouw & Maatschappij. En zelfs dan wordt slechts veertien procent van de daders veroordeeld, vaak bij gebrek aan bewijs."Inefficiënte gerechtelijke procedures en gebrekkige wetgeving bemoeilijken het opsporen van daders", aldus de CD&V-vrouwen. Ze vragen dan ook dat delinquenten consequent gestraft worden en gepaste therapie krijgen, dat slachtoffers niet langer moeten opdraaien voor de gerechtskosten, audiovisuele verhoren zodat het slachtoffer haar verhaal slechts één keer moet doen en de opslag van DNA-profielen in een databank. (Belga/TE)