Elke dag veertig federale agenten in actie tegen transmigratie

10/08/18 om 06:48 - Bijgewerkt om 11:45

Bron: Belga

Elke dag is er in België minstens één actie tegen transmigrantie aan de gang, soms zelfs meer. 'Voor die acties zijn dagelijks veertig federale agenten in de weer, naast tientallen lokale politiemensen', zegt het kabinet van binnenlandminister Jan Jambon (N-VA), dat de cijfers vrijdag vrijgeeft aan de Vlaamse media.

Elke dag veertig federale agenten in actie tegen transmigratie

© Belga

De routinetaken van de politie, zoals alcohol- en verkeerscontroles, blijven plaatsvinden. 'Maar zowat alle reservecapaciteit van de federale politie gaat deze zomer op aan de strijd tegen mensensmokkelaars en het tegenhouden van transmigranten', zegt Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van Jambon. Dagelijks worden er twintig federale agenten vrijgemaakt voor eigen acties en twintig in steun van de lokale politie.

Die lokale korpsen zetten op hun beurt ook elke dag tientallen agenten in voor controles. En daarbovenop zijn er nog de dagelijkse patrouilles van de spoorweg-, haven- en snelwegpolitie. Anders dan andere jaren zijn de controles niet enkel gericht op West-Vlaanderen, de laatste halte naar Engeland, maar vinden er acties plaats in het hele land.

Onze partners