Volgens wetsdokters Beauthier en Vandevoorde blijven elk jaar zowat 75 moorden in België onopgemerkt. Dat schrijft de krant La Libre Belgique zaterdag. In hun studie kwamen beide wetsdokters tot de constatatie dat 5 tot 10 procent van de overlijdens een andere oorzaak zou hebben dan die vermeld in de overlijdensakte.

Ook minister van Justitie Stefaan De Clerck geeft aan dat slechts bij 1 à 2 procent van de overlijdens een autopsie uitgevoerd wordt, terwijl dat eigenlijk voor 10 procent het geval zou moeten zijn.

Volgens de minister worden veel meer autopsieën uitgevoerd in Duitsland (8 procent), de Verenigde Staten (12 procent), Zwitserland (19 procent), Engeland (24 procent) en de Scandinavische landen (meer dan 30 procent). (Belga/VF)

Volgens wetsdokters Beauthier en Vandevoorde blijven elk jaar zowat 75 moorden in België onopgemerkt. Dat schrijft de krant La Libre Belgique zaterdag. In hun studie kwamen beide wetsdokters tot de constatatie dat 5 tot 10 procent van de overlijdens een andere oorzaak zou hebben dan die vermeld in de overlijdensakte. Ook minister van Justitie Stefaan De Clerck geeft aan dat slechts bij 1 à 2 procent van de overlijdens een autopsie uitgevoerd wordt, terwijl dat eigenlijk voor 10 procent het geval zou moeten zijn. Volgens de minister worden veel meer autopsieën uitgevoerd in Duitsland (8 procent), de Verenigde Staten (12 procent), Zwitserland (19 procent), Engeland (24 procent) en de Scandinavische landen (meer dan 30 procent). (Belga/VF)