'Vanwaar deze woede? Ik kan begrijpen dat de MR bitter is, maar er is geen enkele reden om je partners slecht te behandelen of te beledigen', zei Di Rupo op RTL-TVi.

'Ik wilde niet doen alsof er nog onderhandelingen gevoerd werden terwijl we in feite al hadden beslist om een coalitie te vormen. Om redenen van transparantie en eerlijkheid - ik walg van hypocrisie - moesten we het bekendmaken welke coalities er gevormd zullen worden in Franstalig België.'

Dat de PS door die keuze de federale regeringsvorming bemoeilijkt en het land in gevaar brengt, zoals MR-voorzitter Charles Michel beweerde, klopt van geen kanten, zei een felle Di Rupo. 'Ik heb er stilaan genoeg van. Duizenden uren lang heb ik gevochten om dit land verenigd te houden.'

Over het werk van informateur Bart De Wever (N-VA), die dinsdag zijn 'afsluitend verslag' bij de koning indient, wilde Di Rupo niets zeggen. 'We zullen zien als (zijn benoeming) verlengd wordt. Als dat zo is, zullen we waarschijnlijk verwachten dat hij een nota voorlegt. We zullen zien waar we staan.' (Belga/KVDA)

'Vanwaar deze woede? Ik kan begrijpen dat de MR bitter is, maar er is geen enkele reden om je partners slecht te behandelen of te beledigen', zei Di Rupo op RTL-TVi.'Ik wilde niet doen alsof er nog onderhandelingen gevoerd werden terwijl we in feite al hadden beslist om een coalitie te vormen. Om redenen van transparantie en eerlijkheid - ik walg van hypocrisie - moesten we het bekendmaken welke coalities er gevormd zullen worden in Franstalig België.' Dat de PS door die keuze de federale regeringsvorming bemoeilijkt en het land in gevaar brengt, zoals MR-voorzitter Charles Michel beweerde, klopt van geen kanten, zei een felle Di Rupo. 'Ik heb er stilaan genoeg van. Duizenden uren lang heb ik gevochten om dit land verenigd te houden.' Over het werk van informateur Bart De Wever (N-VA), die dinsdag zijn 'afsluitend verslag' bij de koning indient, wilde Di Rupo niets zeggen. 'We zullen zien als (zijn benoeming) verlengd wordt. Als dat zo is, zullen we waarschijnlijk verwachten dat hij een nota voorlegt. We zullen zien waar we staan.' (Belga/KVDA)