Eerste minister Elio Di Rupo heeft in zijn thuisstad Bergen een kerktoren van 67 meter hoog beklommen om de haan op de top te plaatsen. De vernieuwde kerktoren die al twintig jaar in de steigers staat, zal tegen 2014 helemaal gerenoveerd zijn.

Di Rupo nam de symbolische taak van de plaatsing van de haan op zich. Daarvoor moest hij wel 67 meter de hoogte in. De premier was onder de indruk maar had alle vertrouwen in het technisch personeel dat hem begeleidde naar de top, liet hij optekenen.

De Sint-Niklaaskerk in Bergen is sinds 1939 geklasseerd als erfgoed maar staat al twintig jaar lang in de steigers. De renovatiewerken zouden afgewerkt zijn in 2014. (Belga/EE)

Eerste minister Elio Di Rupo heeft in zijn thuisstad Bergen een kerktoren van 67 meter hoog beklommen om de haan op de top te plaatsen. De vernieuwde kerktoren die al twintig jaar in de steigers staat, zal tegen 2014 helemaal gerenoveerd zijn. Di Rupo nam de symbolische taak van de plaatsing van de haan op zich. Daarvoor moest hij wel 67 meter de hoogte in. De premier was onder de indruk maar had alle vertrouwen in het technisch personeel dat hem begeleidde naar de top, liet hij optekenen. De Sint-Niklaaskerk in Bergen is sinds 1939 geklasseerd als erfgoed maar staat al twintig jaar lang in de steigers. De renovatiewerken zouden afgewerkt zijn in 2014. (Belga/EE)