'De N-VA, dat is plat populisme. Hun ware bedoeling is het separatisme, al zeggen ze dat nooit met zoveel woorden tegen de kiezer.' Dat zegt premier Elio Di Rupo in een interview met Nina.

'Ik stond daar als een gewone man die zijn zaak verdedigde,' blikt Di Rupo terug op het debat over de begroting in het parlement. 'Ik was het beu. Ik had er genoeg van om onterecht bekritiseerd te worden door de N-VA. Die zeggen zomaar wat, om het publiek te plezieren. '

Kerstinterview

De premier doet deze uitspraak tijdens een diner met vrijwilligers in zijn ambtswoning. In een soort kerstinterview looft hij de verdiensten van de vrijwilligers en blikt hij terug op het eerste jaar van de regering-Di Rupo. Het interview gaat vooral over de persoonlijke levenssfeer van de premier met thema's als het ultieme kerstcadeau, een kerstboom in zijn woonkamer, vrienden en familie en de goede voornemens met nieuwjaar.

Beleidsverklaring

Opvallend dat Di Rupo zelfs in een dergelijk interview nog eens uithaalt naar de N-VA. Sinds de Europese top van 18 oktober en sinds de beleidsverklaring laat de premier geen gelegenheid onbenut om de N-VA aan te pakken, terwijl voorzitter Bart De Wever afwezig is op het nationale toneel wegens zijn handen vol aan de vorming van een stadsbestuur in Antwerpen.

Eerder deze week zei de premier nog dat hij niet gelooft dat de N-VA in 2014 een goed resultaat zal halen bij de verkiezingen.

'De N-VA, dat is plat populisme. Hun ware bedoeling is het separatisme, al zeggen ze dat nooit met zoveel woorden tegen de kiezer.' Dat zegt premier Elio Di Rupo in een interview met Nina. 'Ik stond daar als een gewone man die zijn zaak verdedigde,' blikt Di Rupo terug op het debat over de begroting in het parlement. 'Ik was het beu. Ik had er genoeg van om onterecht bekritiseerd te worden door de N-VA. Die zeggen zomaar wat, om het publiek te plezieren. ' Kerstinterview De premier doet deze uitspraak tijdens een diner met vrijwilligers in zijn ambtswoning. In een soort kerstinterview looft hij de verdiensten van de vrijwilligers en blikt hij terug op het eerste jaar van de regering-Di Rupo. Het interview gaat vooral over de persoonlijke levenssfeer van de premier met thema's als het ultieme kerstcadeau, een kerstboom in zijn woonkamer, vrienden en familie en de goede voornemens met nieuwjaar. Beleidsverklaring Opvallend dat Di Rupo zelfs in een dergelijk interview nog eens uithaalt naar de N-VA. Sinds de Europese top van 18 oktober en sinds de beleidsverklaring laat de premier geen gelegenheid onbenut om de N-VA aan te pakken, terwijl voorzitter Bart De Wever afwezig is op het nationale toneel wegens zijn handen vol aan de vorming van een stadsbestuur in Antwerpen. Eerder deze week zei de premier nog dat hij niet gelooft dat de N-VA in 2014 een goed resultaat zal halen bij de verkiezingen.