Elf personen blijven aangehouden na rellen aan Louizalaan in Brussel

26/11/17 om 09:28 - Bijgewerkt om 12:08

Het aantal relschoppers dat zaterdag gerechtelijk aangehouden werd na de rellen aan Louiza is afgelopen nacht gedaald van zestien naar elf, laat het Brusselse parket weten. De politie gaat intussen op zoek naar mensen die beelden hebben gemaakt om nog daders te kunnen identificeren.

Elf personen blijven aangehouden na rellen aan Louizalaan in Brussel

© belga

Het Brussels parket laat weten dat vier relschoppers ter beschikking gesteld zijn van het parket.

Het gaat om drie minderjarigen en een meerderjarige. In totaal werden elf mensen gerechtelijk aangehouden en zestig administratief aangehouden.

Voor de meerderjarige wordt overwogen om een aanhoudingsmandaat te vorderen bij de onderzoeksrechter wegens vernielingen van winkelvitrines en wagens.

De drie minderjarigen zullen worden opgevolgd door het jeugdparket of de jeugdrechter naargelang ze al bekend stonden voor feiten bij een jeugdrechter.

Bij de rellen liep één agent een schedelbreuk op, bevestigt het parket. De man ligt in het ziekenhuis, maar de ernst van zijn situatie is voorlopig niet gekend.

De rellen vonden zaterdag rond 16.00 uur plaats. Een dertigtal betogers van een manifestatie tegen slavernij in Libië aan het Poelaertplein begaf zich naar de winkels op de Louizalaan en richtten daar vernielingen aan. Het rumoer verplaatste zich daarna richting Naamsepoort.

De politie roept intussen mensen die beelden hebben gemaakt van de rellen op om die over te maken. Op die manier hoopt ze nog daders te kunnen identificeren.

"Alle beeldmateriaal betreffende de incidenten van 25 november #Naamsepoort mogen overgemaakt worden (...) aan de gerechtelijke taskforce van de zone die werd opgericht voor verdere identificatie van de daders", zo staat zondagochtend in een tweet van de politie Brussel Hoofdstad Elsene. Doorsturen kan via het mailadres zpz.polbru.info@police.belgium.eu.

Het is al de derde keer in de afgelopen twee weken dat er rellen uitbreken in Brussel. Op zaterdag 11 november gebeurde dat op de Lemonnierlaan na de WK-kwalificatiematch tussen Marokko en Egypte en op woensdag 14 november zorgden jongeren voor amok op het Muntplein na een bezoek van de Franse YouTuber Vargasss92.

Onze partners