Doel 3 en Tihange 2 kunnen 'onmiddellijk' en 'veilig' worden heropgestart, besluit Electrabel na onderzoek.

Afgelopen zomer werden bij Doel 3, en later ook bij Tihange 2, scheurtjes in het reactorvat aangetroffen. Om uit te maken wat er precies aan de hand is, voerde Electrabel de voorbije maanden een "diepgaand onderzoek". In afwachting zijn de reactoren stilgelegd.

Electrabel heeft de resultaten van zijn onderzoek naar de reactorvaten Doel 3 en Tihange 2 nu overgemaakt aan het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC).

De structurele integriteit van de reactorkuipen voldoet aan alle veiligheidscriteria, besluit Electrabel. "Op basis van de resultaten werd de integriteit van de betrokken reactorvaten bevestigd", zegt het bedrijf, "hetgeen een onmiddellijke heropstart en veilige uitbating van Doel 3 en Tihange 2 toelaat."

Het is nu aan het FANC om zijn advies aan de federale regering over te maken.

Doel 3 en Tihange 2 kunnen 'onmiddellijk' en 'veilig' worden heropgestart, besluit Electrabel na onderzoek. Afgelopen zomer werden bij Doel 3, en later ook bij Tihange 2, scheurtjes in het reactorvat aangetroffen. Om uit te maken wat er precies aan de hand is, voerde Electrabel de voorbije maanden een "diepgaand onderzoek". In afwachting zijn de reactoren stilgelegd. Electrabel heeft de resultaten van zijn onderzoek naar de reactorvaten Doel 3 en Tihange 2 nu overgemaakt aan het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC). De structurele integriteit van de reactorkuipen voldoet aan alle veiligheidscriteria, besluit Electrabel. "Op basis van de resultaten werd de integriteit van de betrokken reactorvaten bevestigd", zegt het bedrijf, "hetgeen een onmiddellijke heropstart en veilige uitbating van Doel 3 en Tihange 2 toelaat." Het is nu aan het FANC om zijn advies aan de federale regering over te maken.