Maandagmorgen is op de luchthaven van Luik het eerste vliegtuig geland sinds het algemeen vliegverbod in België vorige week donderdag werd afgekondigd. Het toestel was leeg.

Het ging om een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij TNT. Een paar uur later landde een toestel van dezelfde maatschappij op Brussels Airport. Ook dat had noch passagiers noch goederen aan boord.

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe had die mogelijkheid zondag toegestaan in het kader van zijn beslissing om de sluiting van het Belgisch luchtruim te verlengen tot maandagavond 20 uur.

Belgische luchtvaartmaatschappijen, waaronder maatschappijen
met een Belgische hub moet verstaan worden, kregen maandag de kans om zogenaamde ferryvluchten uit te voeren.

De bedoeling van die vluchten zonder passagiers is maatschappijen de kans te geven hun toestellen te hergroeperen.

Ook Brussels Airlines voerde maandag ferryvluchten uit. De maatschappij liet weten dat er tien vliegtuigen op Zaventem landen die in het buitenland waren geblokkeerd.

Maandagmorgen is op de luchthaven van Luik het eerste vliegtuig geland sinds het algemeen vliegverbod in België vorige week donderdag werd afgekondigd. Het toestel was leeg.Het ging om een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij TNT. Een paar uur later landde een toestel van dezelfde maatschappij op Brussels Airport. Ook dat had noch passagiers noch goederen aan boord.Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe had die mogelijkheid zondag toegestaan in het kader van zijn beslissing om de sluiting van het Belgisch luchtruim te verlengen tot maandagavond 20 uur.Belgische luchtvaartmaatschappijen, waaronder maatschappijen met een Belgische hub moet verstaan worden, kregen maandag de kans om zogenaamde ferryvluchten uit te voeren.De bedoeling van die vluchten zonder passagiers is maatschappijen de kans te geven hun toestellen te hergroeperen. Ook Brussels Airlines voerde maandag ferryvluchten uit. De maatschappij liet weten dat er tien vliegtuigen op Zaventem landen die in het buitenland waren geblokkeerd.