Eerste islamitische basisschool van Vlaanderen: 'Ook niet-moslims steunen ons project'

14/07/15 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

De vzw Islamitisch Onderwijs Mechelen heeft reeds meer dan de helft van de nodige 600.000 euro verzameld voor de oprichting van de eerste islamitische basisschool van Vlaanderen. 'Ook niet-moslims lijken ons project genegen. We zien geregeld Vlaamse namen opduiken.'

Eerste islamitische basisschool van Vlaanderen: 'Ook niet-moslims steunen ons project'

© istock

De inzamelactie voor de oprichting van de eerste islamitische basisschool van Vlaanderen in Mechelen, heeft al 305.000 euro opgebracht. Dat is meer dan de helft van de 600.000 euro die nodig is om de school op te starten. Dat berichten Gazet van Antwerpen, De Standaard en Het Nieuwsblad.

Benefietactie

Tegen eind dit jaar moet de vzw Islamitisch Onderwijs Mechelen ongeveer 600.000 euro inzamelen om een terrein te kunnen aankopen. Daarvan is al ruim de helft binnen, "dankzij een benefietactie in samenwerking met de drie Mechelse moskeeën".

"In het najaar willen wij nog een tweede actie organiseren", zegt voorzitter Saïd Bouazza. Voor 240 euro kunnen sponsors symbolisch een vierkante meter van de school kopen. De steun komt van overal. "Niet alleen van de Mechelse moslimgemeenschap. Ook iemand uit Pakistan heeft bijvoorbeeld voor 5.000 euro gesponsord", weet Bouazza.

'Ook Vlaamse steun'

De grootste weldoener heeft 50.000 euro geschonken. "Opvallend is dat ook niet-moslims ons project genegen zijn. In onze rekeninguittreksels zien we geregeld Vlaamse namen opduiken", besluit de voorzitter. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners