Eerste cdH’er pleit voor opgeven oppositie en regering met Ecolo

Begin deze maand kondigde cdH-voorzitter aan dat zijn partij kiest voor een oppositiekuur. Hij zei die beslissing te nemen 'uit respect voor het signaal van de kiezer'.

Gewezen cdH-parlementslid Benoît Drèze vindt dat de Franstalige humanisten hun plan om voor de oppositie te kiezen moeten opbergen en in Wallonië in een meerderheid van drie met Ecolo moeten stappen.

Gewezen cdH-parlementslid Benoît Drèze vindt dat de Franstalige humanisten hun plan om voor de oppositie te kiezen moeten opbergen en in Wallonië in een meerderheid van drie met Ecolo moeten stappen. Dat zegt hij in la Dernière Heure. Drèze is daarmee de eerste cdH’er die de oppositiekuur van de Franstalige humanisten publiekelijk afwijst.

Drèze doet dat naar eigen zeggen wegens de evolutie van het standpunt van Ecolo. De Franstalige groenen hebben immers het licht op groen gezet voor onderhandelingen met de PS, maar die combinatie heeft geen meerderheid in het Waals parlement.

Drèze zegt dat heel wat partijmilitanten dezelfde mening zijn toegedaan. ‘Indien de cdH de kans heeft om in een meerderheid te zitten van drie met Ecolo, moet ze daar voor gaan’, aldus de Luikenaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content