Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.000 Belgische jongeren, uitgevoerd door de sociologen Mark Elchardus en Petrus te Braak, waarvan enkele resultaten wordt gepubliceerd in De Tijd.

Zes op de tien ondervraagden plaatsen zelfs vraagtekens bij het vrij verkeer van personen. De jongeren vinden dat Belgen in België voorrang moeten krijgen op bijvoorbeeld Nederlanders, Grieken of Portugezen voor werk, sociale woningen en uitkeringen.

'Vlamingen meer pro EU'

Vlamingen blijken een pak meer Europagezind dan Franstaligen. Van de N-VA-kiezers wil 85 procent de euro behouden, terwijl slechts 6 op de 10 PS-jongeren dat willen.

Bij de PS- en de MR-kiezers wil 56 procent van de jongeren dat de EU bevoegdheden afstaat aan de Belgische overheden. Bij de Vlaamse partijen haalt alleen Vlaams Belang zo'n hoge score.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.000 Belgische jongeren, uitgevoerd door de sociologen Mark Elchardus en Petrus te Braak, waarvan enkele resultaten wordt gepubliceerd in De Tijd. Zes op de tien ondervraagden plaatsen zelfs vraagtekens bij het vrij verkeer van personen. De jongeren vinden dat Belgen in België voorrang moeten krijgen op bijvoorbeeld Nederlanders, Grieken of Portugezen voor werk, sociale woningen en uitkeringen. Vlamingen blijken een pak meer Europagezind dan Franstaligen. Van de N-VA-kiezers wil 85 procent de euro behouden, terwijl slechts 6 op de 10 PS-jongeren dat willen. Bij de PS- en de MR-kiezers wil 56 procent van de jongeren dat de EU bevoegdheden afstaat aan de Belgische overheden. Bij de Vlaamse partijen haalt alleen Vlaams Belang zo'n hoge score. (Belga/RR)