Er zijn naar schatting meer dan 2 miljoen Belgen gepensioneerd, of ruim een op de vijf. Het gaat om een schatting omdat niemand een exact cijfer kent. Er zijn 3,4 miljoen uitkeringen, maar het werkelijke aantal gepensioneerden ligt lager. Er zijn immers dubbeltellingen. Mensen met een gemengde loopbaan komen meerdere keren in de statistieken voor.

Van de uitkeringen gaan er 2,1 miljoen naar gepensioneerde werknemers, terwijl 643.000 mensen een zelfstandigenpensioen krijgen. Tot slot zijn er ook 594.000 gepensioneerde ambtenaren.

Er zijn naar schatting meer dan 2 miljoen Belgen gepensioneerd, of ruim een op de vijf. Het gaat om een schatting omdat niemand een exact cijfer kent. Er zijn 3,4 miljoen uitkeringen, maar het werkelijke aantal gepensioneerden ligt lager. Er zijn immers dubbeltellingen. Mensen met een gemengde loopbaan komen meerdere keren in de statistieken voor. Van de uitkeringen gaan er 2,1 miljoen naar gepensioneerde werknemers, terwijl 643.000 mensen een zelfstandigenpensioen krijgen. Tot slot zijn er ook 594.000 gepensioneerde ambtenaren.