Na de rellen van maandagavond in Sint-Gillis is één persoon aangehouden. Volgens sommigen bestaat er een verband tussen het geweld in de gemeente en de achtervolging op de E19 waarbij een man maandag om het leven is gekomen.

Naast de persoon die ter beschikking werd gesteld van het parket werden er ook een dertigtal mensen administratief aangehouden.

Volgens het parket moet de oorzaak van de rellen nog onderzocht worden.

Verbandmetdodelijkeachtervolging

Maar volgens verschillende getuigen is er een verband met de achtervolging van maandag op de E19, toen de federale politie twee verdachten in hun auto klemreed.

Eén van hen kwam om het leven toen een politie-agent die zich bedreigd voelde het vuur opende.

Brussels minister-president Charles Picqué (PS) herhaalde dinsdag zijn oproep dat er meer politie in Brussel moet komen. Maandagavond had hij al gepleit voor een grotere politie-aanwezigheid in de Brusselse wijken.

Picqué hoopt dat de federale regering een antwoord op zijn vraag zal geven tijdens het volgend veiligheidsoverleg, dat is gepland op 20 april. Hij wil dat de financiering van de politiezones van het Brussels gewest wordt verhoogd.

Ontoelaatbaar

Picqué zei verder dat hij ongerust is over het feit dat een deel van de bevolking solidair is met de boefjes na de berichten dat er een verband is tussen de rellen en de schietpartij op de E19.

Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) noemde het dinsdag op de openbare omroep ontoelaatbaar dat er rellen ontstaan omdat de politie achter gangsters aanzit die bekend zijn wegens vuurwapenfeiten.

Turtelboom spreekt over een samenlevingsprobleem waarbij jongeren kiezen voor een criminele samenleving en jongeren hun helden zijn. Ze komen voor hen op en er ontstaan rellen als de politie één van hun helden oppakt, aldus de minister.

Na de rellen van maandagavond in Sint-Gillis is één persoon aangehouden. Volgens sommigen bestaat er een verband tussen het geweld in de gemeente en de achtervolging op de E19 waarbij een man maandag om het leven is gekomen.Naast de persoon die ter beschikking werd gesteld van het parket werden er ook een dertigtal mensen administratief aangehouden.Volgens het parket moet de oorzaak van de rellen nog onderzocht worden. VerbandmetdodelijkeachtervolgingMaar volgens verschillende getuigen is er een verband met de achtervolging van maandag op de E19, toen de federale politie twee verdachten in hun auto klemreed. Eén van hen kwam om het leven toen een politie-agent die zich bedreigd voelde het vuur opende.Brussels minister-president Charles Picqué (PS) herhaalde dinsdag zijn oproep dat er meer politie in Brussel moet komen. Maandagavond had hij al gepleit voor een grotere politie-aanwezigheid in de Brusselse wijken.Picqué hoopt dat de federale regering een antwoord op zijn vraag zal geven tijdens het volgend veiligheidsoverleg, dat is gepland op 20 april. Hij wil dat de financiering van de politiezones van het Brussels gewest wordt verhoogd.OntoelaatbaarPicqué zei verder dat hij ongerust is over het feit dat een deel van de bevolking solidair is met de boefjes na de berichten dat er een verband is tussen de rellen en de schietpartij op de E19.Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) noemde het dinsdag op de openbare omroep ontoelaatbaar dat er rellen ontstaan omdat de politie achter gangsters aanzit die bekend zijn wegens vuurwapenfeiten.Turtelboom spreekt over een samenlevingsprobleem waarbij jongeren kiezen voor een criminele samenleving en jongeren hun helden zijn. Ze komen voor hen op en er ontstaan rellen als de politie één van hun helden oppakt, aldus de minister.