Onder leiding van componist en dirigent Peter Spaepen zongen ze samen "Ik hou van u" van Noordkaap, "Moules frites" van Stromae, "Vierhoog in de wolken" van Johan Verminnen, "Bruxelles" van Jacques Brel en "One love" van Bob Marley. Het initiatief voor het zangmoment ging uit van de Brusselse cultuursector en de verschillende Brusselse cultuurhuizen.

Onder het motto "Music for Brussels: One City, One Love", wil de Brusselse cultuursector met het zangmoment mensen verenigen en een gevoel van samenhorigheid creëren.

Tegelijkertijd is het een manier om de slachtoffers van de aanslagen in Brussels Airport en het metrostation Maalbeek te herdenken.

Componist en dirigent Peter Spaepen is de koorleider van dienst. "Want muziek biedt troost en verbindt en dat is hetgeen Brussel, België en de hele wereld nodig hebben", laten de cultuurhuizen weten in een persbericht.

Bekijk hier de reportage van VRT Nieuws:

(Belga/JH)

Onder leiding van componist en dirigent Peter Spaepen zongen ze samen "Ik hou van u" van Noordkaap, "Moules frites" van Stromae, "Vierhoog in de wolken" van Johan Verminnen, "Bruxelles" van Jacques Brel en "One love" van Bob Marley. Het initiatief voor het zangmoment ging uit van de Brusselse cultuursector en de verschillende Brusselse cultuurhuizen.Onder het motto "Music for Brussels: One City, One Love", wil de Brusselse cultuursector met het zangmoment mensen verenigen en een gevoel van samenhorigheid creëren. Tegelijkertijd is het een manier om de slachtoffers van de aanslagen in Brussels Airport en het metrostation Maalbeek te herdenken. Componist en dirigent Peter Spaepen is de koorleider van dienst. "Want muziek biedt troost en verbindt en dat is hetgeen Brussel, België en de hele wereld nodig hebben", laten de cultuurhuizen weten in een persbericht. (Belga/JH)