Dat meldt De Standaard.

Sinds begin 2013 kunnen postbodes ouder dan 54 jaar ervoor kiezen om halftijds te gaan werken in een speciale landingsbaan. De overheidsdienst RVA betaalt een premie bovenop het loon van Bpost, zodat deze postbodes 85 procent van hun oude, voltijdse inkomen overhouden, plus het behoud van hun volledige pensioenrechten.

'Goedkoper dan pensioen'

De federale regering-Di Rupo ging twee jaar geleden akkoord met de "gulle" deal tussen de vakbonden en de directie van Bpost omdat het zou toelaten postbodes langer in dienst te houden en het aantal vervroegde pensioneringen te verminderen. "Vervroegd pensioen is een pak duurder voor de overheid dan deze regeling", aldus toenmalig minister van Pensioenen Alexander De Croo.

Concrete cijfers over het langer blijven werken bij Bpost zijn er nog niet, maar de beoogde verlichting van de werkdruk voor "oudere" postbodes is wel gerealiseerd, zegt Piet Van Speybroeck, woordvoerder van Bpost.

(Belga/RR)

Dat meldt De Standaard. Sinds begin 2013 kunnen postbodes ouder dan 54 jaar ervoor kiezen om halftijds te gaan werken in een speciale landingsbaan. De overheidsdienst RVA betaalt een premie bovenop het loon van Bpost, zodat deze postbodes 85 procent van hun oude, voltijdse inkomen overhouden, plus het behoud van hun volledige pensioenrechten. De federale regering-Di Rupo ging twee jaar geleden akkoord met de "gulle" deal tussen de vakbonden en de directie van Bpost omdat het zou toelaten postbodes langer in dienst te houden en het aantal vervroegde pensioneringen te verminderen. "Vervroegd pensioen is een pak duurder voor de overheid dan deze regeling", aldus toenmalig minister van Pensioenen Alexander De Croo. Concrete cijfers over het langer blijven werken bij Bpost zijn er nog niet, maar de beoogde verlichting van de werkdruk voor "oudere" postbodes is wel gerealiseerd, zegt Piet Van Speybroeck, woordvoerder van Bpost.(Belga/RR)