Op het assisenproces in Brussel had advocaat-generaal Pierre Moreau straffen van 3 tot 15 jaar gevangenisstraf gevorderd voor de zes personen die vorige week schuldig werden bevonden aan het folteren van Latifa Hachmi. Ondertussen raakte bekend dat exorcist Xavier Meert en Mourad Mazouj, de echtgenoot van het slachtoffer een effectieve gevangenisstraf van negen jaar opgelegd krijgen. De vier andere beschuldigden kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf tussen 3 en 5 jaar opgelegd.

Excorcisme

De 23-jarige vrouw bezweek in 2004 aan de gevolgen van folteringen die ze ruim een maand lang onderging tijdens islamitische uitdrijvingssessies. Exorcist Xavier Meert (34), Mourad Mazouj (34), de echtgenoot van het slachtoffer, en de 'genezeressen' Jamila Zian (44) en Fatima Zekhnini (41) werden op 7 juni door de jury schuldig bevonden aan folteringen van Lafita Hachmi, die haar dood veroorzaakten maar zonder het opzet te doden.

Zij bleven in de nacht van 4 op 5 augustus 2004 meerdere uren bij het bewusteloze slachtoffer voordat ze de hulpdiensten opriepen. Excorist Abdelkrim Aznagui (60) en de derde 'genezeres' Hayate Saif Nasr (31) waren die bewuste nacht niet aanwezig.

OM vordert gevangenisstraffen tussen 3 en 15 jaar

De advocaat-generaal vorderde 10 tot 15 jaar gevangenisstraf voor Xavier Meert en Mourad Mazouj, 5 tot 10 jaar cel voor Fatima Zekhnini en Jamila Zian, en 3 tot 5 jaar cel voor Abdelkrim Aznagui en Hayate Saif Nasr.

De advocaten van Mourad Mazouj, Abdelkrim Aznagui en Hayate Saif Nasr pleitten voor gevangenisstraffen met uitstel voor hun cliënten. De verdediging van de andere schuldigen vroegen werkstraffen toe te kennen. (Belga/INM)

Op het assisenproces in Brussel had advocaat-generaal Pierre Moreau straffen van 3 tot 15 jaar gevangenisstraf gevorderd voor de zes personen die vorige week schuldig werden bevonden aan het folteren van Latifa Hachmi. Ondertussen raakte bekend dat exorcist Xavier Meert en Mourad Mazouj, de echtgenoot van het slachtoffer een effectieve gevangenisstraf van negen jaar opgelegd krijgen. De vier andere beschuldigden kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf tussen 3 en 5 jaar opgelegd. Excorcisme De 23-jarige vrouw bezweek in 2004 aan de gevolgen van folteringen die ze ruim een maand lang onderging tijdens islamitische uitdrijvingssessies. Exorcist Xavier Meert (34), Mourad Mazouj (34), de echtgenoot van het slachtoffer, en de 'genezeressen' Jamila Zian (44) en Fatima Zekhnini (41) werden op 7 juni door de jury schuldig bevonden aan folteringen van Lafita Hachmi, die haar dood veroorzaakten maar zonder het opzet te doden. Zij bleven in de nacht van 4 op 5 augustus 2004 meerdere uren bij het bewusteloze slachtoffer voordat ze de hulpdiensten opriepen. Excorist Abdelkrim Aznagui (60) en de derde 'genezeres' Hayate Saif Nasr (31) waren die bewuste nacht niet aanwezig. OM vordert gevangenisstraffen tussen 3 en 15 jaar De advocaat-generaal vorderde 10 tot 15 jaar gevangenisstraf voor Xavier Meert en Mourad Mazouj, 5 tot 10 jaar cel voor Fatima Zekhnini en Jamila Zian, en 3 tot 5 jaar cel voor Abdelkrim Aznagui en Hayate Saif Nasr. De advocaten van Mourad Mazouj, Abdelkrim Aznagui en Hayate Saif Nasr pleitten voor gevangenisstraffen met uitstel voor hun cliënten. De verdediging van de andere schuldigen vroegen werkstraffen toe te kennen. (Belga/INM)