"We moeten geen paniekvoetbal spelen," zei premier Leterme in het Radio 1-programma De Ochtend. "Het gaat hier nog niet om een verlaging van onze kredietwaardigheid, wel om een waarschuwing. Ik zie hierin een bevestiging van wat wij al een jaar lang zeggen: ons land heeft dringend een nieuwe regering nodig."

Premier Leterme was vrijdag al op de hoogte van het feit dat Fitch een waarschuwing over de kredietwaardigheid van België de wereld in ging sturen. Ons land heeft gisteren, nog voor die waarschuwing algemeen bekend werd, met succes 3,4 miljard euro aan staatspapier verkocht aan 4,2 procent. (EE)

"We moeten geen paniekvoetbal spelen," zei premier Leterme in het Radio 1-programma De Ochtend. "Het gaat hier nog niet om een verlaging van onze kredietwaardigheid, wel om een waarschuwing. Ik zie hierin een bevestiging van wat wij al een jaar lang zeggen: ons land heeft dringend een nieuwe regering nodig."Premier Leterme was vrijdag al op de hoogte van het feit dat Fitch een waarschuwing over de kredietwaardigheid van België de wereld in ging sturen. Ons land heeft gisteren, nog voor die waarschuwing algemeen bekend werd, met succes 3,4 miljard euro aan staatspapier verkocht aan 4,2 procent. (EE)