De wachtlijsten voor een sociale woning in de steden worden steeds langer. In de stad Antwerpen lopen 22.386 aanvragen voor een sociale woning, een toename met 2.823 in twee jaar.

Daarmee heeft Antwerpen een aandeel van 24 procent in het totale aantal aanvragen in Vlaanderen. Dat blijkt uit de meeste recente cijfers in Gazet van Antwerpen.

Maar ook in andere steden wordt de lijst steeds langer. In Lokeren bedraagt de wachttijd nu al 945 dagen. De wachttijden voor een sociale woning in de steden bedragen gemiddeld twee tot drie jaar. In Antwerpen moet gemiddeld 827 dagen worden gewacht, in Gent 959 dagen. Andere cijfers: Beveren 976 dagen, Sint-Niklaas 871 en Dendermonde 704.

Migratie afremmen

Vlaams Parlementslid Liesbeth Homans (N-VA) vindt dat de federale overheid de migratie moet afremmen."Daarnaast moeten er meer controle op sociale fraude en een betere doorstroming naar de privémarkt komen", zegt ze. "We kunnen niet onbeperkt sociale woningen bijbouwen in de steden. Dat vreet aan de publieke ruimte en het kost veel te veel geld." (Belga/EE)

De wachtlijsten voor een sociale woning in de steden worden steeds langer. In de stad Antwerpen lopen 22.386 aanvragen voor een sociale woning, een toename met 2.823 in twee jaar. Daarmee heeft Antwerpen een aandeel van 24 procent in het totale aantal aanvragen in Vlaanderen. Dat blijkt uit de meeste recente cijfers in Gazet van Antwerpen. Maar ook in andere steden wordt de lijst steeds langer. In Lokeren bedraagt de wachttijd nu al 945 dagen. De wachttijden voor een sociale woning in de steden bedragen gemiddeld twee tot drie jaar. In Antwerpen moet gemiddeld 827 dagen worden gewacht, in Gent 959 dagen. Andere cijfers: Beveren 976 dagen, Sint-Niklaas 871 en Dendermonde 704. Migratie afremmen Vlaams Parlementslid Liesbeth Homans (N-VA) vindt dat de federale overheid de migratie moet afremmen."Daarnaast moeten er meer controle op sociale fraude en een betere doorstroming naar de privémarkt komen", zegt ze. "We kunnen niet onbeperkt sociale woningen bijbouwen in de steden. Dat vreet aan de publieke ruimte en het kost veel te veel geld." (Belga/EE)