Het dreigingsniveau is voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verhoogd van niveau 2 naar niveau 3, na het incident van vrijdagavond waarbij twee agenten neergestoken werden in metrostation Beekkant. Dat bevestigt Peter Mertens van het crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken. Eerder werd het dreigingsniveau enkel voor Molenbeek al verhoogd naar niveau 3. Die stijging had te maken met de rellen in de gemeente nadat de politie de identiteit van een vrouw in nikab wou controleren, en met de activiteiten van de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium.

Dat dreigingsniveau geldt nu dus voor het hele gewest. "Er werd een nieuwe analyse van de dreiging gemaakt door het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (Ocad)", aldus Mertens. "Het gaat niet om een specifieke terreurdreiging, maar om de openbare orde, die in de evaluatie opgenomen wordt."

Concreet werden de Brusselse politiediensten in kennis gesteld van het hogere dreigingsniveau. "Bij hen werd de nodige waakzaamheid gevraagd", luidde het nog. (Belga/INM)

Het dreigingsniveau is voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verhoogd van niveau 2 naar niveau 3, na het incident van vrijdagavond waarbij twee agenten neergestoken werden in metrostation Beekkant. Dat bevestigt Peter Mertens van het crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken. Eerder werd het dreigingsniveau enkel voor Molenbeek al verhoogd naar niveau 3. Die stijging had te maken met de rellen in de gemeente nadat de politie de identiteit van een vrouw in nikab wou controleren, en met de activiteiten van de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium. Dat dreigingsniveau geldt nu dus voor het hele gewest. "Er werd een nieuwe analyse van de dreiging gemaakt door het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (Ocad)", aldus Mertens. "Het gaat niet om een specifieke terreurdreiging, maar om de openbare orde, die in de evaluatie opgenomen wordt." Concreet werden de Brusselse politiediensten in kennis gesteld van het hogere dreigingsniveau. "Bij hen werd de nodige waakzaamheid gevraagd", luidde het nog. (Belga/INM)