Dat melden meerdere kranten

Als maatregel om het gat in de begroting te vullen, besliste de regering om accijnzen op alcohol te laten stijgen. Voor een fles sterkedrank komt er 2,60 euro extra bij. Die maatregel gaat in op 1 november.

Klanten houden blijkbaar rekening met de komende prijsverhoging. "Momenteel verkopen wij tot dertig procent meer sterkedrank", zegt Roel Dekelver van Delhaize in de kranten van Mediahuis. Bij Carrefour wordt een even grote stijging genoteerd. "Het gaat vooral om aankopen die onze klanten anders net voor de eindejaarsfeesten zouden doen, de flessen whisky, cognac of champagne dus die dienen als geschenk of bij het kerst- of eindejaarsdiner", zegt woordvoerder Baptiste van Outryve in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

'Onethisch'

Verder spreken ook Lidl en de Federatie van Belgische Drankenhandelaars (FEBED) over "een opvallende meerverkoop".

Dat verschillende winkels daarop inspelen door nog eens extra reclame te maken, valt bij de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) overigens niet in goede aarde. "Dit is ethisch volstrekt ongehoord", zegt een woordvoerder in de Mediahuis-kranten.

(Belga/RR)

Dat melden meerdere krantenAls maatregel om het gat in de begroting te vullen, besliste de regering om accijnzen op alcohol te laten stijgen. Voor een fles sterkedrank komt er 2,60 euro extra bij. Die maatregel gaat in op 1 november. Klanten houden blijkbaar rekening met de komende prijsverhoging. "Momenteel verkopen wij tot dertig procent meer sterkedrank", zegt Roel Dekelver van Delhaize in de kranten van Mediahuis. Bij Carrefour wordt een even grote stijging genoteerd. "Het gaat vooral om aankopen die onze klanten anders net voor de eindejaarsfeesten zouden doen, de flessen whisky, cognac of champagne dus die dienen als geschenk of bij het kerst- of eindejaarsdiner", zegt woordvoerder Baptiste van Outryve in Het Laatste Nieuws en De Morgen. Verder spreken ook Lidl en de Federatie van Belgische Drankenhandelaars (FEBED) over "een opvallende meerverkoop". Dat verschillende winkels daarop inspelen door nog eens extra reclame te maken, valt bij de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) overigens niet in goede aarde. "Dit is ethisch volstrekt ongehoord", zegt een woordvoerder in de Mediahuis-kranten. (Belga/RR)