Dat blijkt volgens Le Soir uit een tweede tussentijds rapport van het Comité P over het onderzoek naar de aanslagen in Parijs.

Volgens het rapport hebben verschillende tekortkomingen ervoor gezorgd dat de terreurverdachten Salah en Brahim Abdeslam konden ontsnappen aan het toezicht waaraan ze onderworpen waren. De twee broers werden begin 2015 door de politie ondervraagd, omdat ze ervan verdacht werden naar Syrië te willen trekken. Na het verhoor werden ze weer vrijgelaten.

Hun dossier, dat als dringend beschouwd werd, is op 21 april 2015 zonder gevolg geklasseerd. De verschillende politiediensten verklaarden dat ze niet in staat waren om voldoende agenten te leveren om de opvolging van de twee verdachten te verzekeren. (Belga/JH)

Dat blijkt volgens Le Soir uit een tweede tussentijds rapport van het Comité P over het onderzoek naar de aanslagen in Parijs.Volgens het rapport hebben verschillende tekortkomingen ervoor gezorgd dat de terreurverdachten Salah en Brahim Abdeslam konden ontsnappen aan het toezicht waaraan ze onderworpen waren. De twee broers werden begin 2015 door de politie ondervraagd, omdat ze ervan verdacht werden naar Syrië te willen trekken. Na het verhoor werden ze weer vrijgelaten. Hun dossier, dat als dringend beschouwd werd, is op 21 april 2015 zonder gevolg geklasseerd. De verschillende politiediensten verklaarden dat ze niet in staat waren om voldoende agenten te leveren om de opvolging van de twee verdachten te verzekeren. (Belga/JH)