De open brief verschijnt in Gazet van Antwerpen.

Psychiater Geert Dom en de directeur van het psychiatrisch centrum worden vervolgd wegens schuldig verzuim nadat ze hadden geweigerd om Jonathan Jacob op te nemen, nadat hij onder invloed van amfetamines van straat was geplukt.

De professoren drukken hun deelneming uit voor de familie en vrienden van Jacob, maar betuigen ook hun uitdrukkelijke steun aan hun collega. "Wij hebben hem als klinisch psychiater en academicus steeds gewaardeerd voor zijn grote professionele deskundigheid, zijn betrokkenheid bij de mensen die aan zijn zorgen zijn toevertrouwd, zijn excellente onderwijs- en onderzoekscapaciteiten en zijn expertise als researcher en begeleider van vele doctorandi, studenten en jonge onderzoekers uit talrijke disciplines", schrijven ze.

Donderdag uitspraak

"Het negatieve beeld dat door de rechtszaak over zijn professionele deskundigheid en zijn persoon gecreëerd wordt, verbaast ons dan ook in hoge mate en strookt geenszins met de werkelijkheid van de psychiater en de mens die wij kennen uit onze dagelijkse ervaringen van al die jaren."

De academici hopen dat er snel maatregelen genomen worden om dergelijke drama's in de toekomst te vermijden, zoals de uitbouw van gespecialiseerde eenheden voor complexe crisis- en noodsituaties per provincie.

Donderdag valt het vonnis in het correctionele luik van de zaak-Jacob.

Een recapitulatie van de zaak leest u hier.

(Belga/RR)

De open brief verschijnt in Gazet van Antwerpen. Psychiater Geert Dom en de directeur van het psychiatrisch centrum worden vervolgd wegens schuldig verzuim nadat ze hadden geweigerd om Jonathan Jacob op te nemen, nadat hij onder invloed van amfetamines van straat was geplukt. De professoren drukken hun deelneming uit voor de familie en vrienden van Jacob, maar betuigen ook hun uitdrukkelijke steun aan hun collega. "Wij hebben hem als klinisch psychiater en academicus steeds gewaardeerd voor zijn grote professionele deskundigheid, zijn betrokkenheid bij de mensen die aan zijn zorgen zijn toevertrouwd, zijn excellente onderwijs- en onderzoekscapaciteiten en zijn expertise als researcher en begeleider van vele doctorandi, studenten en jonge onderzoekers uit talrijke disciplines", schrijven ze. "Het negatieve beeld dat door de rechtszaak over zijn professionele deskundigheid en zijn persoon gecreëerd wordt, verbaast ons dan ook in hoge mate en strookt geenszins met de werkelijkheid van de psychiater en de mens die wij kennen uit onze dagelijkse ervaringen van al die jaren." De academici hopen dat er snel maatregelen genomen worden om dergelijke drama's in de toekomst te vermijden, zoals de uitbouw van gespecialiseerde eenheden voor complexe crisis- en noodsituaties per provincie. Donderdag valt het vonnis in het correctionele luik van de zaak-Jacob. Een recapitulatie van de zaak leest u hier.(Belga/RR)