Doel 1 werd op 13 april stilgelegd voor herstellingswerken, wegens een afwijking op een afsluiter van een temperatuursmeter. Toen werd ook beslist tot tests op de vermogensregeling.

'Er is beslist tot een interventie op de vermogensregeling', aldus een woordvoerster van de kerncentrale. De centrale zal bijgevolg tot minstens 31 mei stil liggen, aldus de laatste prognoses.

De vermogensregeling regelt de productie van de centrale, en heeft geen impact op de nucleaire veiligheid, aldus nog de woordvoerster. De bevoorradingszekerheid is gewaarborgd, verzekert het bedrijf.

Doel 1 werd op 15 februari 1975 in dienst genomen. Het was de eerste Belgische reactor die veertig jaar werd, samen met Doel 2. Normaal zouden de reactoren na veertig jaar worden stilgelegd, maar de levensduur werd verlengd met tien jaar. (Belga/KVDA)

Doel 1 werd op 13 april stilgelegd voor herstellingswerken, wegens een afwijking op een afsluiter van een temperatuursmeter. Toen werd ook beslist tot tests op de vermogensregeling. 'Er is beslist tot een interventie op de vermogensregeling', aldus een woordvoerster van de kerncentrale. De centrale zal bijgevolg tot minstens 31 mei stil liggen, aldus de laatste prognoses. De vermogensregeling regelt de productie van de centrale, en heeft geen impact op de nucleaire veiligheid, aldus nog de woordvoerster. De bevoorradingszekerheid is gewaarborgd, verzekert het bedrijf. Doel 1 werd op 15 februari 1975 in dienst genomen. Het was de eerste Belgische reactor die veertig jaar werd, samen met Doel 2. Normaal zouden de reactoren na veertig jaar worden stilgelegd, maar de levensduur werd verlengd met tien jaar. (Belga/KVDA)