Wallonië heeft te kampen met overstromingen. In de provincies Luxemburg en Namen zijn drie doden gevallen.

Door regen en smeltende sneeuw is er in het zuiden van het land sinds donderdagavond wateroverlast. Die zorgde intussen voor drie doden. In de provincie Luxemburg kwamen een moeder en haar vierjarig kind om het leven tijdens een verkeersongeval dat te wijten zou zijn aan de weersomstandigheden.

In de provincie Namen raakte een chauffeur van de weg. Hij werd uit zijn voertuig geslingerd en was op slag dood.

Zware hinder voor verkeer

In Wallonië waren vrijdag verschillende verkeersassen door de wateroverlast gesloten, vooral in de provincies Luik, Luxemburg en Namen.

In Couvin werd vrijdagochtend het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volgens de burgemeester heeft de gemeente nooit overstromingen van een dergelijke omvang meegemaakt. Er werd een school opgevorderd om mensen tijdelijk te kunnen opvangen.

Gouverneur Denis Mathen van Namen bracht vrijdagnamiddag een bezoek aan Couvin en ook aan Houyet en Rochefort, twee andere gemeenten die erg werden getroffen door de wateroverlast.

Alleen Waals-Brabant ontsnapt

In de nacht van donderdag op vrijdag was voor bijna het hele Waalse grondgebied (alle provincies behalve Waals-Brabant) gewaarschuwd voor hogere waterstanden.

Dat gold voor alle waterlopen behalve de Maas, maar die begon vrijdagnamiddag in Dinant te stijgen. De rivier trad op verschillende plaatsen in de stad buiten haar oevers.

Wallonië heeft te kampen met overstromingen. In de provincies Luxemburg en Namen zijn drie doden gevallen.Door regen en smeltende sneeuw is er in het zuiden van het land sinds donderdagavond wateroverlast. Die zorgde intussen voor drie doden. In de provincie Luxemburg kwamen een moeder en haar vierjarig kind om het leven tijdens een verkeersongeval dat te wijten zou zijn aan de weersomstandigheden.In de provincie Namen raakte een chauffeur van de weg. Hij werd uit zijn voertuig geslingerd en was op slag dood.Zware hinder voor verkeerIn Wallonië waren vrijdag verschillende verkeersassen door de wateroverlast gesloten, vooral in de provincies Luik, Luxemburg en Namen.In Couvin werd vrijdagochtend het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volgens de burgemeester heeft de gemeente nooit overstromingen van een dergelijke omvang meegemaakt. Er werd een school opgevorderd om mensen tijdelijk te kunnen opvangen.Gouverneur Denis Mathen van Namen bracht vrijdagnamiddag een bezoek aan Couvin en ook aan Houyet en Rochefort, twee andere gemeenten die erg werden getroffen door de wateroverlast.Alleen Waals-Brabant ontsnaptIn de nacht van donderdag op vrijdag was voor bijna het hele Waalse grondgebied (alle provincies behalve Waals-Brabant) gewaarschuwd voor hogere waterstanden. Dat gold voor alle waterlopen behalve de Maas, maar die begon vrijdagnamiddag in Dinant te stijgen. De rivier trad op verschillende plaatsen in de stad buiten haar oevers.