De onderzoekers hebben intussen wel achterhaald dat Abdeslam een aanslag moest plegen in het 18de arrondissement. Die aanslag werd opgeëist door IS, maar is nooit doorgegaan. Abdeslam zou toen de bommengordel gedragen hebben die in Montrouge gevonden werd, aldus CNN midden december. Uit een DNA-analyse blijkt nu dus dat dat niet klopt.

De onderzoekers troffen op de bommengordel wel papillaire resten aan van Bilal Hadfi, die een zelfmoordaanslag pleegde aan het stade de France, aldus nog BFMTV. Op een tweede bommengordel, die van Salah Abdeslams oudere broer Brahim, werd ook nog DNA van een onbekende persoon aangetroffen.

Datzelfde DNA werd ook ontdekt in het onderduikadres van de terroristen in Auvelais (provincie Namen). Die onbekende zou dus de twee bommengordels gemaakt kunnen hebben en de springstofspecialist zijn van de terroristen, aldus nog BFMTV.

Het federaal parket in België geeft geen commentaar op deze onthullingen, en verwijst door naar de Franse autoriteiten. De 26-jarige Salah Abdeslam is, na de aanslagen van 13 november, nog altijd niet gevat. (Belga/NSK)

De onderzoekers hebben intussen wel achterhaald dat Abdeslam een aanslag moest plegen in het 18de arrondissement. Die aanslag werd opgeëist door IS, maar is nooit doorgegaan. Abdeslam zou toen de bommengordel gedragen hebben die in Montrouge gevonden werd, aldus CNN midden december. Uit een DNA-analyse blijkt nu dus dat dat niet klopt.De onderzoekers troffen op de bommengordel wel papillaire resten aan van Bilal Hadfi, die een zelfmoordaanslag pleegde aan het stade de France, aldus nog BFMTV. Op een tweede bommengordel, die van Salah Abdeslams oudere broer Brahim, werd ook nog DNA van een onbekende persoon aangetroffen.Datzelfde DNA werd ook ontdekt in het onderduikadres van de terroristen in Auvelais (provincie Namen). Die onbekende zou dus de twee bommengordels gemaakt kunnen hebben en de springstofspecialist zijn van de terroristen, aldus nog BFMTV. Het federaal parket in België geeft geen commentaar op deze onthullingen, en verwijst door naar de Franse autoriteiten. De 26-jarige Salah Abdeslam is, na de aanslagen van 13 november, nog altijd niet gevat. (Belga/NSK)